Citat:
În prealabil postat de Wryetui
Eu tot nu ma simt impacat cu raspunsurile de pe acest thread.
|
Eee... Păi nu poți împăca pe toată lumea, e imposibil. Nici Hristos nu a putut. De aceea în Rai, nu vor merge toți oamenii, fiindcă zice "turmă mică" și mai zice "calea e strâmtă și îngustă și grea și puțini sunt cei care o află".
Citat:
În prealabil postat de Wryetui
Dumnezeu chiar sa fie un legalist razbunator care imparte pedepse deoarece e manios pe toti cei care nu cred in El intr-o procedura ortodoxa? Hristos a spus ca oricine va crede in El se va mantui, ideea ca doar ortodocsii vom merge in Rai nu ma poate convinge deloc... Ca doar crestinii mergem in Rai, hai ca mai merge, dar celalata idee nu cred...
|
Ba uite că Dumnezeu e "un legalist răzbunător". Dar folosește alte cuvinte, spune: JUDECĂTORUL CEL DREPT. Care dă tuturor ceea ce merită.
"Nu vă răzbunați singuri, iubiților,
ci lăsați loc mâniei (lui Dumnezeu), căci scris este: "A Mea este răzbunarea; Eu voi răsplăti, zice Domnul". - Romani 12, 19
Iar pedepsele, care credem noi că sunt pedepse, nu sunt pedepse, sunt încercări pentru cei ce Îl iubesc pe El, cum a avut dreptul Iov, iar pentru ceilalți, dacă se depărtează de Dumnezeu, alungă harul și tot lucrul bun, și vrăjmașii nevăzuți, abea așteaptă, să îi răpească.
"Căci cunoaștem pe Cel ce a zis: "
A Mea este răzbunarea; Eu voi răsplăti". Și iarăși: "Domnul va judeca pe poporul Său". - Evrei 10, 30.
"
A Mea este răzbunarea și răsplătirea când se va poticni piciorul lor; că aproape este ziua pieirii lor și curând vor veni cele gătite pentru ei." - Deuteronom 32, 35
"(Domnul)S-a îmbrăcat cu dreptatea ca și cu o platoșă și a pus pe capul Său coiful izbăvirii; (Domnul)
S-a îmbrăcat cu răzbunarea ca și cu o haină și S-a înfășurat în râvna Sa ca și într-o mantie." - Isaia 59, 17
"ca să vestească în Sion răzbunarea Domnului Dumnezeului nostru, răzbunarea cea pentru templul Său!" - Ieremia 50, 28.
"Aceasta este răzbunarea Domnului, răzbunarea pentru templul Său." - Ieremia 51, 11.
Templul Domnului, este azi, Biserica Ortodoxă.
"Răzbunarea Mea împotriva Edomului o voi săvârși prin mâna poporului Meu Israel; el va lucra în Edom după mânia Mea și după urgia Mea și vor ști Edomiții ce este răzbunarea Mea", zice Domnul Dumnezeu." - Iezechiel 25, 14
PROCEDURA ORTODOXĂ, de care spui, e SINGURA procedură care aduce și garantează mântuirea. Amin.
Procedurile celelalte, cum ar fi "romano-catolică", nu garantează mântuirea. Te pune să plătești
INDULGENȚE, că spun ei: Sfinții au prea multe fapte bune și îți dă și ție păcătosului, prin "papică de la Roma". Dacă nu plătești destul pe indulgențe, pentru păcatele tale (
de preferat aur, se înțelege), atunci te trimite
"sfânta" Închiziție, în
"sfântul" Purgatoriu... Și de acolo... mai văd ei, ajungi în Rai, sau poate nu... e ca la "alba-neagră".
Vezi?
Execrabil și dezgustător. Revoltătoare sunt elucubrațiile "teologiei" franco-latinilor, "romano-catolice".
Cum să spui că asemenea oameni, "teologi", se vor mântui? (teolog înseamnă să fi îndumnezeit, dar trecem peste asta)
E IMPOSIBILĂ MÂNTUIREA PENTRU CEI DIN ROMANO-CATOLICISM.
MÂNTUIREA E DOAR ÎN ORTODOXIE. Crezi sau nu, Ăsta e Adevărul.