View Single Post
Vechi 23.03.2015, 08:44:57
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Din cate stiu eu, pana si ideea legata de predestinare, Augustin si-a indreptat-o spre sfarsitul vietii recunoscand ca a gresit. Exista scrisori ale lui cum e cea catre Simplicianus, succesorul lui Ambrozie, in care isi indreapta eroarea legata de predestinare.
Asa ca pana la urma, nici macar asta nu mai ramane. Poate doar filioque, dar aici au gresit mai multi parinti apuseni care totusi sunt sfinti ai bisericii ortodoxe.
Dacă e adevărat ce spui, și mărturisești faptic, scriptic, cu trimiteri la citate, dovedite cu pagină, atunci, da, cu adevărat ar fi absolvit de erezia predestinării.

Dar mai rămân alte 7 erezii. Cel puțin 7. Dovedite biblic, dogmatic și patristic.

Iar de Sfinții Bisericii lui Hristos, din Apus, (înainte și după căderea Apusului, în blestematele erezii), te rog dovedește, altfel nu acuza nefondat, că e spre osânda ta.

Și te trezești că îți merge rău în viață și te întrebi: de ce, Doamne? De parcă El ar fi vinovat că tu ești departe de El...

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Se pare insa ca la unii (nu ma refer la initiatorul acestui topic care mai degraba e o victima a unui gen de manipulare), ura fata de catolici e atat de mare incat ajung sa nege si sfintii apuseni de dinainte de schisma, nu doar de dupa schisma.
Cunosc aceasta atitudine. Mai stiu eu de cineva, un preot care a mai fost citat aici pe forum, Matei Vulcanescu care spune ca ostia catolicilor e blestemata si satanica, ca pe catolici ii inspira diavolul si ca ei se impartasesc cu satana iar impartasania lor e otrava.
Asemenea exprimari care arata traume profunde nu inseamna deloc ca respectivul preot apara ortodoxia. Ortodoxia nu se apara asa si nu are nevoie de astfel de aparatori.
Sunt o victimă a unui gen de manipulare? :)
Câte genuri de manipulare există?
Cum ajunge un om, victimă a manipularii?
Omul poate fi victimă, în toate genurile de manipuare? :)

Hai că sunt cârcotaș, iartă-mă

Deci, să devenim serioși !

Omule bun, înțelege, că odată ce a fost pusă anatema, adică dați satanei, toți cei din Apus, "împărtășania" lor (după ce că e azimă, nu-i pâine dospită, cum e prezentă și în Biblie, și nu e și sângele Domnului, doar azima, ceea ce e absolut revoltător, aberant și nemântuitor) nu mai e împărtășanie.

E ciorbă de perișoare, numită "împărtășanie."

Din moment ce Sfinții Domnului Dumnezeu, titani ai creștinismului, dovedesc în Duhul Sfânt, - da, Sfinții sunt infailibili, nu pot greși, pentru că Duhul Sfânt care odihnește în ei, e infailibil și nu poate greși, asta nu-i erezie, cum visează Lucian008 -, că "ostia catolicilor e blestemata si satanica, ca pe catolici ii inspira diavolul si ca ei se impartasesc cu satana iar impartasania lor e otrava", Sfinții spun asta!
Tu de ce te îndoiești de Adevăr, puțin credinciosule?

Uite ce spune Pavel:

"care unii, lepădându-le, au căzut din credință; Dintre aceștia sunt Imeneu și Alexandru, pe care i-am dat satanei, ca să se învețe să nu hulească." - I Timotei 1, 19-20.

Deci noi, creștinii, i-am dat satanei pe ereticii din apus.

În "împărtășania" lor, ca și a tuturor ereticilor protestanți, ESTE satana. Cu acea "împărtășanie", se otrăvesc, ucigându-și sufletul și trupul, auto-condamnându-se singuri la iad, auto-repingându-se singuri din Rai, din Împărăția Cerurilor.

Și Sfinții, confirmă lucrul ăsta. Ei au spus asta prima dată, nu noi. Duhul Sfânt a spus asta.

Ziua Judecății, nu va fi ziua milei, ci ziua mâniei Domnului, ziua răsplătirii. De aceea trebuie strigat de acum, când se mai poate face ceva, "strigat de pe acoperișul casei", cum spune Biblia, că să salvăm pe câțiva, care vor vrea să creadă.
În ziua Judecății și a răsplătirii, este versetul:
"Fericiți cei ce flămânzesc și însetează de dreptate, că aceia se vor sătura." - Matei 5, 6.

Trezește-te, frățior preaiubit, nici un eretic(!) nu se va mântui...

Scriu cuvintele astea... cu amară și adâncă durere în întreagă ființa mea...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia