View Single Post
Vechi 23.03.2015, 12:01:48
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Wryetui Vezi mesajul
Intr-adevar exista o mare romano-catolico-fobie pe acest forum si nu doar, in sfera lumii ortodoxe la fel, trebuie doar sa ascultam predicile Pr. Gheorghe Anitulesei sau a multor altii care te sperie si nu dau dovada de nici un fel de dragoste, ca si cum catolicii ar fi fiii iadului si nu trebuie sa ne atingem de ei nici cu un bat. Pai mai oamenilor, chiar si Hristos a zis ca toate regulile vechiului testament, a religiei iudaice care este bazata DOAR pe reguli, legi si indicatii, deci este legalismul religios in persoana, a zis ca decalogul poate fi exprimat in doua lucruri: Sa iti iubesti aproapele tau ca pe tine insuti si sa Il iubeste pe Dumnezeu. Crestinii, si mai ales ortodocsii care ne tinem asa ocosi, trebuie sa fim ministri ai tolerantei, iubirii, intelegerii si dragostei. Cum poti sa spui ca nu s-a mantuit maicuta Tereza din Calcuta doar pentru ca era catolica, cand a facut pentru crestinism, pentru aproape si pentru Dumnezeu mai mult decat orice ortodox actual din Romania?
Nu există nicio fobie, în Ortodoxie.

"Romano-catolicii" sunt ERETICI. Dovedit. De sute de ani. Ortodoxia nu are nimic cu omul, cum bine punctează și Cătălin, ci cu păcatul.

Ortodoxia URĂȘTE păcatul omului, se mânie pe păcatul omului și vorbește împotriva păcatului omului, dar nu a OMULUI, pe care nu are voie să-l atingă cu un fir de păr. Cine atinge fizic, alt om, datorită păcatului lui, 'NU este ortodox.

Cum spre exemplu, făcea "sfânta" inchiziție blestemată, care ucidea pe oricine nu era romano-catolic.

Ereziile apusului, ale franco-latinilor, sau autonumiți pe nedrept romano-catolici, sunt cu adevărat ereziile iadului, ca orice erezie. Mai ales că și ei știu asta și totuși rămân mai departe în ele.

Corect cele două legi date de Hristos, dar vezi că tot Hristos a spus:

"21. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.
22. Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut?
23. Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea." (Matei 7)

Înțelege că MÂNTUIREA, NU ESTE A ORICUI SE NUMEȘTE PE SINE CREȘTIN.

Să fim miniștri ai toleranței, da. Toleranța omului, nu și a păcatului, miniștri ai dialogului, nu ai ereziei, miniștrii ai mărturisirii, nu a acceptării, miniștrii ai iubirii, dar a osândirii păcatului, după cum spune: - Și nu fiți părtași la faptele cele fără roadă ale întunericului, ci mai degrabă, osândiți-le pe față - Efeseni 5, 11.

Iar Tereza din Calcutta, a fost un om moral. Moralitatea nu mântuie. Și ateii sunt oamni morali. Și budiștii, Dalai Lama sunt oameni morali, și sufiții musulmani, le fac pe toate bune, ca un sfânt, și hindușii, mulți au viață curată și frumoasă, precum sfinții.
Tereza din Calcutta, pentru mărturisirea ereziilor franco-latinilor, NU s-a mântuit.
Nici un eretic, nu se poate mântui.
Nici unul din cei care nu sunt ortodocși, adică creștini cu adevărat, nu se vor mântui.
Și vei înțelege, încă din această viață, de ce.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia