View Single Post
Vechi 23.03.2015, 12:59:32
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Na, am citit și eu câte ceva despre "sfântul necanonizat" al lui Remus Emilian Botoș - Ioan Romanides.

Emiliane, poți să stai liniștit, necanonizat este și necanonizat o să rămână. Filetism, plus o versiune bizară de ecumenism, nesocotirea sfinților lui Dumnezeu, împotrivire la Sfintele Sinoade, apărarea ereticilor dovediți, gogoașa cu "franco - latinii", pe toate le-a luat Emilian de la Ioan Romanides.

Hai să le luăm pe rând: Emiliane, tu ce crezi: Papa Leo I a fost sfânt ?
Nu Emilian, prefer Igor, mulțumesc pentru bunul simț exagerat.

Nu e niciun filetism, în teologia părintelui Ioannis Romanides. Unde vezi tu filetismul? Arată concret, cu citat, sau taci în veșnicie, franco-latinule.
Atârnă de tine 24 de mari erezii, dar ești orb, nu le vezi. Și vi și strigi că un creștin, e eretic?
Definirea termenului "rușine", pentru tine prinde noi proporții și poate îl redefinești, la cum ai redefinit normalitatea.-

Nu ești vrednic să acuzi un om de o așa integritate impresionantă, fără să fi citit, o carte scrisă de el.
Leapădă întâi ereziile în care te bălăcești, și apoi ți se dă dreptul să arunci cu spurcăciuni și noroiul minții tale, în cel mai mare, poate, teolog grec, al teologiei, din modernism.

Iar "papa Leon I", este defapt Sfântul Leon cel Mare, Patriarhul Romei, nicidecum papă, poate doar pentru franco-latini. Da, de o ținută impecabilă, e sfânt. Nu am citit nimic scris de el, nu îi dau prioritate.

Trezește-te din erezii.
Că nu ai să te mântuiești.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia