View Single Post
Vechi 25.03.2015, 16:16:20
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Sfântului Ioan de Kronstadt față de confesiunile neortodoxe:
"Biserica adevărată rămâne una și neseparată, și singura Biserică ce poate oferi mântuirea. Aceasta este Biserica Ortodoxă Răsăriteană.
Nici o altă confesiune creștină, în afară de Ortodoxie, nu poate să-l aducă pe creștin la desăvârșirea vieții creștine, la îndumnezeire și să întregească curățirea de păcate, arătându-i calea spre nestricaciune, deoarece celelalte religii țin nedreptatea drept adevăr (Romani 1, 18). Ele au amestecat superstiția și minciuna cu adevărul și nu pot deține acele mijloace date de Dumnezeu pentru curățire, pentru sfințire, pentru renaștere și reînnoire, pentru că le-au schimbat, mijloace pe care le deține, din nefericire pentru atâția oameni, numai Biserica Ortodoxă."

Sfântul Atanasie cel Mare:
"Nu există Ortodoxie nici în învățăturile și filozofările omenești, stăpânite de intelectul mincinos și înșelător, rod al căderii. Ortodoxia este învățătura Sfântului Duh, dată omului de Dumnezeu întru mântuire. Unde nu este Ortodoxie, acolo nu este nici mântuire. „Oricine va voi să se mântuiască, mai întâi de toate trebuie să se țină de credința sobornicească; iar cine n-o va păstra întreagă și fără de prihană, acela va pieri în veci” (Simbolul de credință, catehism, al Sfântului Anastasie cel Mare).

Biserica vestește (în duminica Ortodoxiei din Postul Mare):

€œCei ce și-au predat cugetul lor în ascultare față de descoperirea dumnezeiască, slujind-o pe ea, pe aceștia să-i fericim și să-i lăudăm; iar celor ce se împotrivesc adevărului, dacă nu s-au pocăit înaintea lui Dumnezeu, Carele așteaptă întoarcerea și căința lor, dacă n-au voit să urmeze Sfintelor Scripturi și Tradiției Bisericii Sobornicești, să fie excomunicați și predați anatemei.
€œCelor ce neagă existența lui Dumnezeu și susțin că această lume s-a autoorganizat și că toate se petrec fără ajutorul providenței dumnezeiești, așa, ca din întâmplare: anatema!€€™,
€œCelor ce afirmă că Dumnezeu nu este Duh, ci materie și care nu-L recunosc ca Sfânt, Atotmilostiv, Preaînțelept, Atotștiutor, rostind alte asemenea blasfemii: anatema!;
€œCelor ce îndrăznesc să declare că Fiul lui Dumnezeu n-ar fi de o ființă cu Tatăl, deasemenea Duhul Sfânt, Carele este de conceput: că Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt n-ar fi Unul Dumnezeu: anatema€;
€œCelor care spun că venirea în lume a Fiului lui Dumnezeu întrupat, patimile Sale de bunăvoie, moartea și învierea Sa nu sunt necesare izbăvirii de păcate și mântuirii noastre: anatema!;
€œCelor care nu acceptă harul răscumpărării propovăduit de Evanghelie, ca singurul nostru mijloc de îndreptățire în fața lui Dumnezeu: anatema!;
€œCelor care se îndoiesc de fecioria Preacuratei Fecioare Măria înainte de naștere, în timpul nașterii și după naștere: anatema!;
€œCelor care nu cred că Duhul Sfânt i-a înțelepțit pe prooroci și pe apostoli și a prevestit prin gura lor adevărata cale spre mântuire, prin atâtea minuni, mărturisind că Duhul și acum sălășluiește în inimile adevăraților creștini și-i călăuzește spre orice adevăr: anatema!€;
€œCelor care nu recunosc nemurirea sufletului, sfârșitul acestui veac, judecata ce va să vină, răsplata cerească pentru faptele cele bune și osânda pentru păcate: anatema!;
€œCelor care refuză Tainele Sfintei Biserici a lui Hristos: anatema€;
€œCelor care nu recunosc Sinoadele Sfinților Părinți și Predaniile lor, în conglăsuire cu revelația dumnezeiască și păstrate cu sfințenie de către Biserica Ortodoxă și Sobornicească: anatema!â€

PAVEL:

I Timotei 1, 19-20: Având credință și cuget bun, pe care unii, lepădându-le, au căzut din credință; dintre aceștia sunt Imeneu și Alexandru, pe care i-am dat satanei, ca să se învețe să nu hulească.

I Corinteni 16, 22: Cel ce nu iubește pe Domnul să fie anatema!

Galateni 1, 8-9: Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o€“ să fie anatema! Precum v-am spus mai înainte, și acum vă spun iarăși: Dacă vă propovăduiește cineva altceva decât ați primit să fie anatema!

Înțelepciunea dumnezeieștii Revelații se păstrează întreagă și neștirbită doar în sânul Bisericii Ortodoxe.

Spuneam eu, că turma este mică, deci nu se pot mântui mulți, calea este strâmtă și îngustă și grea, deci nu se pot mântui mulți.
De aceea, doar ortodocșii se vor mântui.
Azi, 2015, doar aproximativ 400 de milioane de oameni, se vor mântui, de ortodocși, câți sunt pe pământ. Și nici dintre ei nu toți.
Și categoric, din alte confesiuni, nici unul, pentru că ei nu mai sunt în Biserică.

MI-E CUMPLIT ȘI FOARTE GREU SĂ-MI REAMINTESC ACESTEA, DAR ORI DE CÂTE ORI TREBUIE, ACESTEA SE VOR REAMINTI.

Iertați.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 25.03.2015 at 16:29:54.