Citat:
În prealabil postat de AlinB
Tot ce dai citate se rezuma practic la ce a spus Sf. Ciprian.
Insa concluzia ta, personala (ma rog, si a lui Emilian al nostru) "doar ortodocsii se mantuiesc" din pacate, pentru orgoliile voastre de pretinsi teologi, nu se gaseste in teologia ortodoxa.
|
Si mai spui de altii sa-si ia pastilele, cand tu nu vezi ce scrie negru pe alb. Acelea sunt catehisme, sau pastorii pe care ii citesti nu scriu de catehisme? Asta nu inseamna ca nu exista, nu-i lua ca infailibili. Buna tactica, prefa-te orb. Eu ti-am spus ca degeaba iti dau citate, tu o iei cum te-ai obisnuit, te gandesti tu putin si ai gasit adevarul. Nu ai nevoie de citate si sfinti, doar gandirea ta e deasupra oricarei screri lumesti (pana si asta ai luat-o de la neoprotestanti, ei cred ca sunt luminati de har, direct de la sursa, deci ce gandesc e adevarul).
Citat:
Aham, deviatii inutile de la subiect care in ochii tai probabil te fac sa te simti doct, dar de fapt ascund adevarul si anume, ca nu ai nimic consistent de replicat la niste probleme de logica si bun simt care ti s-au ridicat.
|
Nu e mare filozofie sa vezi ca ignor userul, avand in vedere experientele din trecut si pierderea de vreme. E cam acelasi aluat ca tine, doar pentru balacareala. Te-am intrebat si pe tine daca te intereseaza subiectul sau scrii doar ca sa te balacaresti, ca intotdeauna. Sa nu pierd timpul degeaba. Desi stiu care era raspunsul, am zis sa-ti scriu 1-2 mesaje, sa nu spui ca nu stii.
Citat:
Mai ales ca practic pui la indoiala atat dreptatea cat si bunatatea lui Dumnezeu si implicit si mantuirea oferita TUTUROR oamenilor.
Stii tu, ca sectarul de rand.
|
Aici faci o gluma involuntara. Ceea ce spui tu tine (ca de obicei) de invatatura protestanta. dar tu nu stii si crezi ca e invers, tine de ortodoxie si ceilalti spun gresit. Mantuirea oferita tuturor oamenilor este ceva in protestantism (ceea ce crezi si tu) si altceva in ortodoxie. Te-as lasa sa cauti, dar stiu ca, desi nu ai cunostinte, esti si foarte lenes si n-ai citi nici 10 randuri din sf. Serafim, cu atat mai mult sa cauti pe net vreun articol si, extrem de dificil, sa-l si citesti. Mantuirea oferita tutror oamenilor nu inseamna ca automat are efect asupra tuturor oamenilor (ca in protestantism, cum ti-am spus data trecut dar nu ai inteles), ci e vorba de mantuirea obiectiva si subiectiva. restul te las sa cauti, poate te obisnuiesti sa nu mai primesti totul de-a gata si apoi sa faci pe desteptul.
Ti-am vorbit in limbajul pe care il intelegi tu, singurul. Te las sa socializezi cu coreligionarii tai. Nu trebuia sa te mai obosesti sa reintri pe forum, doar pentru balacareala.