Citat:
În prealabil postat de catalin2
Ce rationalism si interpretari, tu nu stii despre ce vorbesti? Eu ti-am dat ce scriu catehismele si sfintii.
|
Omitand unele aspecte si mai punand din burta unele.
Este ceea ce si diavolul face (vezi cu ispitirea lui Hristos in pustie)
Citat:
Tu ai dat din cartea unui citet care se convertise de patru ani la ortodoxie de la anglicani.
|
Halatul, halatul...
Nu stiu de ce mi-am facut iluzia ca te-ai putea abtine.
Citat:
Si tot tu spui ca eu as fi in completa eroare, cand tu respingi invatatura ortodoxa si sfintii.
|
Doar eu ti-am dat citatul din Sf. Ciprian care asa cum am zis il accept.
Resping logica ta defecta care nici macar nu o poti sustine pana la capat.
Citat:
Pana si gandirea ta e de tip protestant, tu nu intelegi ca invatatura noastra nu se bazeaza pe logica si gandirea proprie, ca in cazul (neo)protestantilor, ci pe sfinti si invatatura ortodoxa.
|
Haha, cine vorbeste, tu care spui:
Citat:
În prealabil postat de catalin2
Probabil de aceea intelegi mule lucuri ca protestantii, le iei din Turnul de veghe, ai crezut ca e revista ortodoxa (din moment ce nu verific).
|
Adica, dupa tine, atat poti, judeci o revista dupa coperta.
Daca tie iti pune cineva coperta "Turnul de veghe" pe "Familia ortodoxa", gata ..la gunoi cu ea, nu conteaza ce scrie acolo, e sursa neoprotestanta.
Si invers, daca pune "Familia Ortodoxa" pe "Turnul de veghe" ai sa incepi sa ne citezi de acolo "invatatura ortodoxa".
Ca sa nu mai zic ca de ceea ce ma acuzi pe mine, tu ai facut ("logica si gandirea proprie").
Nu exista in Biserica Ortodoxa invatatura de credinta cum ca "doar ortodocsii se mantuiesc" asta cu ai scornit-o punand cu "logica si gandirea proprie" cap la cap niste lucruri care le-ai inteles
saracios duhovniceste.
Ci sunt niste concluzii trase de tine, pe baza unor afirmatii bune dar inchegate cu o judecata ta slaba.
Citat:
Am vrut sa iti scriu care sunt omisiunile si greselile din acea carte, dar tu oricum nu le intelegi, pe topicul celalalt credeai ca Purgatoriul e aproape la fel cu invatatura ortodoxa.
|
Nu "credeam". Ti-am aratat si astept raspuns ca diferentele nu sunt atat de mari cat iti place tie sa crezi.
Citat:
Ti-am mai scris ca atunci cand am intrat pe forum am vazut un mesaj al tau filocatolic, asta m-a indemnat de fapt sa intru. Tu de aceea aveai fobia sa nu se scrie despre ecumensim, ca tu insuti esti in aceasta eroare.
|
Halatul, halatul...uite ti-am vazut o pata pe halat..
Dar poate tu ai nevoie de ochelari ... asta nu se ia in calcul pentru ca tu esti sigur ca ai o vedere
infailibila.
Si ne mai permitem sa criticam "infaibilitatea", mult mai limitata, ca principiu, a Papei.