View Single Post
Vechi 28.03.2015, 09:52:58
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Diavolul isi moduleaza strategia in functie de nivelul necredintei omului. Cand omul e necredicnios, mai intai strecoara ideea ca Dumnezeu nu exista. Daca, totusi, omul persista in credinta, ii strecoara ideea ca nu e nevoie de preoti ca sa ne ierte Dumnezeu. Adica ce, El e infirm, nu poate ierta direct ? Nu aude si nu vede pocainta penitentului ?
Dar, daca omul persista si se apropie periculos de mult de medicamentele salvarii, atunci ii strecoara altfel de indoieli. Daca acel preot nu este preot ? Daca absolvirea lui nu e valida ? Daca Liturghia la care a luat parte este una inautentica, ori chiar draceasca? Numarul pacientilor care nu-si iau medicatia de teama reactiilor adverse il excede cu mult pe acela al pacientilor care nu-si iau medicamentele fiindca ei considera ca ar fi lipsite de actiune farmacodinamica.

Din aceasta categorie este si indoiala: Dumnezeu exista. Sfintii exista. Ei au capacitate de mijlocire pentru noi. Dar, daca moastele la care tocmai ne inchinam nu sunt autentice ? Atunci inchinarea nu ar fi lipsita de actiune, ori chiar daunatoare spiritului ?

Eu nu mi-am pus niciodata probleme de genul asta...desigur am probleme in alte"departamente spirituale" insa de obicei cred cu tarie ca Sfantul respectiv este acolo,ma asculta si daca ma rog cu destula tarie,ma si ajuta!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote