Citat:
În prealabil postat de sophia
Eu nu inteleg mai intai aceasta discutie pe un forum de alta natura si cu pareri in mare parte neavizate in domeniul medical.
|
Mihnea e doctor. Si atat timp cat nu vorbeste de homeopatie sau vaccinuri, eu n-am motive sa-i contrazic autoritatea :)
Citat:
Mi se pare rau si total necrestin sa te apuci sa dai tot felul de sfaturi asa la general, fie ca se potrivesc sau nu in vreun fel persoanei.
|
Nu dupa sfaturi ai intrat si tu pe aici?
Citat:
Eu nu sunt fan investigatii la medici. Acum este o moda peste tot si o mare panica. Ma rog, nu intru in detalii. Pur simplu panica traumatizanta.
|
Tocmai despre asta era vorba. Printre altele.
Citat:
Legat de controalele din cadrul sarcinii nu pot sa spun decat ca medicul decide ce trebuie facut, ce este necesar.
|
Inclusiv daca decide sa te jupoaie de bani, Zeul.
Si eventual pe urma sa te lase cu ochii in soare.
Citat:
Ecografiile isi au rostul lor. In cazul sarcinii oprite in evolutie, deci daca totusi se descopera asa ceva, ecografia are rolul de a depista urgent pentru ca femeia sa poata sa fie ajutata sa elimine fatul mort, altfel exista risc pentru viata ei.
O sarcina oprita in evolutie se descopera altfel si mai repede decat printr-o ecografie o data la 2 luni.
|
Si sunt si alt fel de ecografii care daca te-ai obosit sa citesti inainte sa vorbesti, nu au in vedere asta ci un potential avort eugenic.
Citat:
Mai exista si situatii in care chiar se poate interveni asupra fatului in pantece si i se poate salva viata sau sanatatea.
|
In alta tara. Pe alti bani.
Citat:
Daca nu ma insel (nu ma pricep) chiar si in cazul cordonului ombilical pozitionat anormal exista solutii, daca il vezi ca este asa. Macar stii ce ai de facut la nastere sa nu strangulezi copilul. Si pozitia copilului poate fi modificata prin masja sau cum sa-l numesc (stiu ca moasa mai face astfel de lucruri).
|
N-a zis nimeni sa nu faci o ecografie inainte de nastere.
Citat:
Exista mame care chiar cu investigatii facute nu renunta la fat in caz de probleme (boli genetice, sau handicapuri). Astea sunt decizii foarte grele si delicate si foarte individuale.
In fond, daca apare asa o situatie si simti ca nu esti capabil sa cresti asa un copil, poti sa decizi si cauzi din vreme solutii sa-l dai in adoptie de ex. la cineva care are posibilitati fizice, psihice si materiale mai mari.
|
Nu adopta nimeni un copil cu probleme.
Citat:
Eu nu stiu de ce va tot duceti cu gandul numai la catastrofe: gata avort, gata nu mai stiu ce.
|
Pentru ca asta e realitatea. De asta se fac morfologiile in cea mai mare parte.
Citat:
Cu banii la medic... Eu am inteles (si citit) ca s-a dat o lege si ca nu mai este voie si nu mai trebuie sa dai nimic.
|
Nu, s-a dat o lege prin care spaga devine legala.
Adica e ok sa spaguiesti doctorul dar sa ia si statul o cota.
Ceea ce nu o sa se intample - spaga o sa fie in continuare ilegala dar tacit aprobata.
Pana la urma vina sta si la cel care da.
Da, e vinovat ca vrea sa-si vada problema rezolvata si altfel nu se poate in tara asta.
Citat:
Ah, la operatii poate ca te simti obligat cumva, sau la un diagnostic mai dificil, dar la o consultatie obisnuita de sarcina?
|
Si acolo. Cel mult la doctorul de familie nu dai.
Citat:
Nu stiu, nu ma bag mai mult la acest aspect.
|
Da, e deja suficient mai ales cand nu stii cum stau lucrurile pe aici.
Citat:
Medic la nastere: eu n-as fi nascut fara.
|
Nu se pune problema se nasti fara.
Dar femeile se tem ca "nasc cu medicul de garda" de parca ala n-ar avea competente, e portarul :))
Citat:
In spital exista medic si moasa il cheama oricand este nevoie.
Stiu (din auzite) ca fiecare femeie are medicul ei cu care este permanent in contact si pe care il anunta la termen si el vine si asista si are grija de mama si copil. Mi se pare corect si normal.
Asa ar trebui sa fie: o relatie de incredere si colaborare intre medic si pacient.
Daca nu vrei, nu trebuie sa te duci deloc la medic. Punct.
Dar daca nu ai incredere este greu si traumatic.
|
Cam nasol cand "increderea" asta se cumpara pe bani grei.
Citat:
Va rog din suflet - ati distrus un fir intreg de discutie, care pentru alte femei (gravide) era poate important. mergeti pe forumul pe care l-am indicat mai sus si sfatuiti-va acolo.
|
Parerea ta..
Citat:
Nu stiu, subiectele astea despre copii, nasteri si mame au capatat pe forumul asta dimensiuni si forme total anormale.
|
Pentru tine cam orice e morala crestina si depaseste anumite comoditati si idei preconcepute e ceva ciudat.
Citat:
Zilele trecute scria cineva despre Bunavestire si misunea femeii de a face copii (ca Bunavestire este imaginea pentru asa ceva). Era acolo a nu stiu cata oara fraza ca femeia are aceasta misiune si numai asa se mantuieste (sau mai mult, ca toate femeile...).
Uite ca nu toate femeile, mereu si mereu se uita acest aspect si se loveste in femei necajite destul.
|
Se refera desigur la cele care pot is nu vor.
Restul au scutire, n-au dc sa se simta nasol.
Multe din astealalte le invidieaza..ele nu stiu ce sa mai faca ce pastile, chit ca le costa viata, sa ia sa se fereasca.