La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul“ din Capitală a avut loc , conferința „Tânărul în societatea postmodernistă“, susținută de academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici. Invitatul a vorbit studenților despre fenomenul secularizării, comportamentul și modelele tinerilor, cultura epocii noastre și perspective pentru reformarea societății românești și europene. „A fost o discuție interactivă, în care am atacat subiecte importante: secularizare, situația Bisericii Ortodoxe Române în Țara Românească, modul cum se comportă tineretul, presa românească și aspectele legate de cultura epocii noastre, care diferă de aceea pe care am cunoscut-o eu acum 60-70 de ani.
Am făcut o comparație și probabil că la vârsta de 92 de ani nu am înțeles cultura actuală pe care am numit-o «cultură de discotecă», care pe mine mă deranjează pentru că subminează câteva din paradigmele fundamentale ale societății, în primul rând familia. Familia este modificată, subminată, și pe de altă parte se încurajează o viață cu libertate sexuală, consum de droguri, lipsă de disciplină, care nu sunt benefice, biologic, spiritual și cultural.
Se cuvine să promovăm o revenire la o societate mai spirituală, mai disciplinată de marile probleme ale revelației și cu tot ceea ce decurge din revelație și din punct de vedere pragmatic, în domeniul culturii, educației, moralei, ca să se producă o renaștere a societății la nivel european“, a spus academicianul. Evenimentul a fost organizat de Asociația Studenților Teologi Ortodocși din cadrul facultății bucureștene.