Citat:
În prealabil postat de AlinB
Aha, am inteles acuma :)
Eu stiu pe cineva care a facut taman drumul invers, de la romano-catolici la greco-catolici.
Tocmai din cauza Liturghiei si probabil nu doar.
Uit si amicul Mihnea e nitelus pe alturi, desi in fata ortodocsilor face apologia romano-catolicismului si a dreptatatii si infaibilitatii lui, de fapt si de drept e simpatizantul unei grupari romano-catolice dizidente care e numai dinti la adresa romano-catolicismului "mainstream"..
|
Bine, domnul Dragomir nu face un secret din orientarea dânsului lefebristă, la fel cum nici eu nu fac un secret din orientarea mea modernistă, iar aceste orientări nu ne plasează pe niciunul în afara Bisericii. Ah, că se mai încing spiritele cu prilejul unei polemici, asta e... mă rog, nu e inevitabil, dar e explicabil.
În ce mă privește, opțiunea a fost clară dar am simțit că nu e tocmai o opțiune sau, mă rog, este o opțiune "ghidată" pe care eram oarecum obligat să o fac, ținând seama că reperele principale pe drumul convertirii mele au fost toate de factură apuseană - nu intru acum în mai multe detalii.
În rest, dacă simt nevoia să particip la Liturghia Sf. Ioan Gură de Aur, intru într-o biserică ortodoxă.