Domnule, nu ati prezentat inca vreo dovada a calomniilor dv, potrivit carora Agarbiceanu a fost membru al PCR. Intregul dv prepus se bazeaza pe prezumtia ca nu puteai primi o deocratie decat daca erai membru PCR. Or, eu v-am aratat ca au fost cazuri. V-am mai aratat ca nici macar preotii ortodocsi nu erau membri ai PCR (decat, poate exceptional): cu atat mai putin preotii greco-catolici, singurul cult caruia PCR-ul ii interzisese orice activitate si il scosese in afara legii.
Acuma, in ceea ce priveste orientarea politica: ca deputat, Agarbiceanu a fost membru al Partidei Nationale. Era partidul romanilor din Ardeal. Al unitilor. Spre deosebire de ortodocsi, care au facut mereu si fac pana astazi politica Moscovei si a altor tradatori de neam, romanii din Ardeal (unitii, adica, fiindca ortodocsi in Ardeal nu erau decat sarbi si alte elemente straine de neam) au facut Scoala Ardeleana, in a carei continuitate se inscrie si opera parintelui Agarbiceanu.
Iar in ceea ce il priveste pe Averescu, e hilar ce sustineti. Omul a avut un rol hotarator in infrangerea ungurilor din Ardeal, contra carora a luptat ca general.
|