View Single Post
Vechi 30.03.2015, 12:37:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Nu zice nimeni sa ii uiti in fata televizorului, dar nici sa le pui niste interdictii majore nu este ok.

Eu stiu o fetita, care am vazut-o in fata televizorului inca de la 2 ani.
Sorbea reclamele din priviri. Mi s-a parut nitelus "uitata" in fata televizorului si ziceam ca nu e ok.
Acum are cca. 6 ani si e un copil f. istet in toate cele, nu mi se pare nicidecum retardat.

Stiu si cazul opus, in care parintii nu lasa copii chiar deloc la tv, le-am dat o data un desen animat, il sorbeau din priviri, mi-a dat de inteles discret, ca ar mai vrea unul dar sa nu vada mama..

E drept, iarasi, mama se ocupa f. mult de ei, dar cu o mana de fier, au invatat sa citeasca de la varste prescolare (mama zice ca de la 3 ani dar am retineri sa cred asta) sunt inteligenti dar nu poti sa spui ca nu au si o trauma din dauza asta.

Fetita mai mica cel putin, recunosc ca a inceput sa acorde mai multa autoritate mediului social de la scoala decat ceea ce i se spune acasa, cel putin in anumite privinte, poate minore dar e un semn ca totusi in relatia parinti-copii, ceva nu functioneaza cum trebuie.

Intr-adevar, sa-i lasi la tv cu telecomanda in mana nu e o alegere fericita, dar o selectie de desene animate de calitate poti sa le faci si sa le pui tu pe calculator/mediaplayer chiar si o data pe zi.