Citat:
În prealabil postat de Dalian
Barsa, încă una d-asta Č™i-Č›i dau report.
De ce te simČ›i tu mereu obligat să fii bodyguard-ul ereticului papistaČ™?
|
Nu, e vorba de bun-simt. Daca eram toti pe pe un forum catolic, si Mihnea ti-ar fi zis tie ce ai zis tu acum, ti-as fi luat apararea.
Fiind neutru confesional, incerc cat de mult sa fiu obiectiv. Cum vorbesti tu nu se vorbeste.
Si stii ce e trist? Ca, precum orice inregimentat, "faci ascultare". Daca la sinodul Panortodox de la anul, sau in curand, oricum, sa presupunem, cu destul temei, ca se unesc autocefaliile ortodoxe cu Vaticanul, adica BO cu BC, o fii pus in situatia jenanta sa lingi unde ai scuipat. E jenant pentru un barbat si crestin asa ceva. Asa ca, daca ai gandi mai adanc (dar am senzatia ca ai un temperament prea iute pentru asta) ai vedea ca intr-un fel iti fac un bine.
Dupa ce il faci in toate felurile, o sa fie destul de penibil sa ii zici "frate". Si sigur o sa o faci, caci tu esti cel cu ascultarea de ierarhi. E amuzant ca gandesti, eclesiologic, exact ca un "papistas", desi proclami pe toate drumurile ca le urasti asa-zisele erezii.
Eu recunosc ca gandesc, in multe privinte, ca un protestant, desi sunt neutru confesional. Adica mi-am stabilizat propria viziune, care are cate ceva din toate confesiunile si bisericile importante. Inregimentarea confesionala sau politica imi da o senzatie de sufocare.