View Single Post
Vechi 07.04.2015, 02:31:58
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Dumnezeu este iubire .
Chiar si cand pedepseste , o face spre un bine
Dumnezeu nu cunoaste patimirea pentru ca esenta Sa este vesnic bucurie si revarsare de dragoste .
Si cel mai cumplit moment al istoriei creatiei ,rastignirea Fiului sau,a fost de fapt o imensa revarsare de dragoste , fara plata,fara explicatie ,pentru cei care il rastigneau pe Fiul Sau.
Bine, bine, desigur. Iar când ai puțin timp lămurește-mă și pe mine te rog ce înțelegi prin esență, eventual ce este esența lui Dumnezeu.
Pe de altă parte, eu nu pot crede într-un Dumnezeu impersonal. Nu mă interesează.
Iar dacă e personal, dacă e comuniune de Persoane, apoi eu înțeleg că iubește, suferă ș.a.m.d. Desigur, în alt mod decât o facem noi oamenii însă, dacă e să dăm crezare celor care Îl cunosc, El are toate acele însușiri pe care le găsim de obicei la o persoană - înțelepciune, bunătate, compasiune, milă, răbdare etc.

De la Adam și Eva, Noe, Iov și toți cei din vechime despre care aflăm din Scriptură - până la cuvioșii și sfinții pomeniți în calendar, cu toții au cunoscut un Dumnezeu personal Care S-a manifestat ca deținător al unor atribute printre care se numără și trăirile cât se poate de "emoționale", voliționale, atitudinale etc. Dumnezeu nu e nicăieri în creștinism, în Biserică, prezentat ca rece și ne-simțitor.
Oare nu vrem noi să facem fapte "bineplăcute" Domnului? Așadar Domnului îi plac unele fapte ale noastre, iar altele nu îi plac, ba chiar Îl mâhnesc mult, după cum am aflat de la cei care Il cunosc precum este.

În orice caz, eu cred că Dumnezeu a coborât în istorie și a suferit, precum S-a și bucurat împreună cu noi. Și mai cred că și azi face la fel și că așa va face pururea, cât va dăinui omenirea.
E doar opinia și credința mea, deocamdată așa cum am formulat-o aici. Iertare pentru intervenție, prin care voi fi iritat ca de obicei pe frații bine catehizați și pe cei cu solide cunoștințe de dogmatică...

Last edited by Ioan_Cezar; 07.04.2015 at 02:34:04.
Reply With Quote