Daca ar fi sa ii trazneasca Dumnezeu asa pe toti cei care nedreptatesc pe fratii lor...n-ar mai fi nici unul dintre noi pe aici....care dintre noi n-a tipat macar o data sa taca , la copilul sau la fratele mai mic, sau la vreun coleg mai mic ( inferior ierarhic) ???
Mai degraba e posibil ca propria manie sa-l fi ucis pe batran, desigur nu singura si dintr-o data, ci tulburandu-i peste masura vreo afectiune cardiovasculara preexistenta...
Sau mai te poate lovi in plin, cred eu, propria ta manie, atunci cand esti mustrat, atat pe drep cat si pe nedrept...adica sa se intample exact pe dos, sa tipe unul la tine sa taci, si tu sa mori atunci de inima sau sa-ti vie rau, de furie....
Apropo: am primit deunazi o iconita de aceea de buzunar, cu Mantuitorul spaland picioarele ucenicilor, si oe verso avand psalmul 90: " cel ce locuieste in ajutorul Celui Preainalt...", un psalm foarte frumos despre cum ar trebui sa ajute Dumnezeu si ingerii Lui si sa fereasca de rele si de dusmani pe toti cei care isi pun nadejdea in El.....mai grav e ca defiecare data cand incerci s-o faci, cei ce vor sa-ti faca rau par ca ori nu vad, ori nu cred, ca se napustesc cu totii asupra ta....si nu cade niciunul traznit....sau poate situatia nu se refera la oameni care vor sa-ti faca rau, ca si ei sunt tot fiii ai Lui, si Ii cer ajutorul ( impotriva ta?), si poate chiar nadajuiesc mai mult in El decat tine, ci la alte rele, necazuri, boli, nenorociri, etc...
Last edited by fallen; 07.04.2015 at 12:07:00.
|