Eu cred ca acest caz a fost manipulat de mass media unde cei credinciosi cu adevarat sunt o raritate ,cel putin la ziarele cotidiene.
Am gasit pe Razbointrucuvant.ro cateva opinii ale unor sfinti parinti ,par.Iustin Pirvu ,par.Proclu-sihastrul din muntii Neamtului ,de la acesta din urma va transcriu citeva cuvinte :
"Dar de ce s-au întâmplat toate aceste lucruri rușinoase pentru poporul român?
Pentru că este multă răutate. Ce, era pe vremea lu’ Părintele Paisie și Părintele Cleopa așa ceva? Mi-aduc aminte cum o săptămână a ținut-o pe una demonizată nemâncată și n-a pățit nimic; numai c-o ieșit demonul din ea. Dar n-o mîncat nici Părintele Paisie, nici Părintele Cleopa și o pus toată obștea la rugăciune o lună de zile. Tot așa, pentru că n-ai cum altfel, o fost legată de mâini și de picioare și i se făcea de trei ori pe zi sfântul maslu. Săracu Părintele Cleopa, trebuia să-l ia și pe el la pușcărie. Dar să știți că Părintele Paisie nu le făcea pe toate sănătoase, ci numai pe acelea care aveau început de pocăință și adormeau cu mintea din rugăciune. Dar adevărul e că lumea are păcate grele și Dumnezeu vrea să-i curețe prin necazuri. Mai ales, pe cei aleși ai lui, nu-i lasă prea mult în odihnă. Că noi, amu, numa prin necazuri ne mântuim și asta este mila lui Dumnezeu față de noi. Așa vom căpăta mântuirea, prin milă. Uneori dă Dumnezeu necazuri asupra celor drepți, ca să ierte și pe păcătoși. Dar, vai de mine, să nu dorim răul altuia. Măcar atâta să mai facem și noi, să nu facem rău altuia.
Dar credeți că Părintele Daniel a greșit cu ceva?
Ce-i drept Părintele Cleopa spunea să ai viața Sf. Vasile ca să poți să scoți pe draci din om. Dar acest părinte n-o avut nici un gând rău, o avut în gând s-o ajute pe sora aceea. El și-a făcut milă cu ea, că cine stă cu un demonizat în casă? Te ia spaima numai când te uiți de la distanță, darmite să o mai și ții, să-i mai faci rugăciuni, s-o îngrijești. N-o murit ea de foame, vezi-ți de treabă. A ridicat-o Dumnezeu să nu mai greșească."
Dumnezeu sa-i intareasca pe parinetele si pe bietele maicute!
|