eu cred ca daca am fi mai credinciosi si nu numai ci traitori cuvantului lui Dumnezeu atunci cu siguranta nu s-ar ajunge la asa pr incat sa se puna in discutie de divort, sau violenta verbala, sau dragostea dintre cei doi sa scada. Si casatoriti fiind tot pot fi pacate grave pe care le fac cei doi "crestini" fiind. Si Dumnezeu are rabdare dar pana la urma daca nu ne indreptam ajungem la tot felul de pr de ne intrebam ca "prostii" de ce ne da Dumnezeu astfel de situatii. Unii oameni cred ca daca sunt casatoriti au dreptul sa se destrabaleze unul cu altul, dar pedeapsa nu intarzie sa para din partea lui Dumnezeu. E fff clar daca in casa nu e un betiv si violent pe langa asta merita sa lupti pt familia ta si sa cazi noaptea in genunchi si sa te rogi la Dumnezeu pt binecuvantarea familiei tale. Fara rugaciune nu putem rezista. Ce-i drept cum se spunea mai sus, te poti casatori cu un crestin/crestina dar in timp el/ea se poate schimba in rau. Dar nu cred ca trebe sa cedam atat de repede si sa fugim la divort, numai daca e in pericol viata familiei. Daca eu ca sotie ii raman credincioasa lui Dumnezeu e imposibil ca Dumnezeu sa nu lucreze in familia mea. Sa nu ne asteptam ca primim totul peste noapte, numai prin chin si rugaciune, smerenie, dragoste putem primi rasplata de la Dumnezeu. Trebe luptat pt familie pana la capat chiar daca simti uneori ca o iei razna si spui ca nu mai ai resurse pt lupta. Eu mereu ma gandesc la fericitul Iov cat de credincios a fost el si Dumnezeu l-a lasat pe diavol sa-i ia tot ce avea mai de pret dar Iov nu s-a lasat prabusit de nimic, stia ca e incercarea lui pt mantuire. Nimeni nu se poate atinge de sufletul nostru. Din fericire noi traim putini ani de incercare in comparatie cu cei din vechime. Merita sa luptam lupta cea buna pt mantuirea sufletului nostru chiar daca suntem nevoiti sa suferim. Daca am discuta cu prietenii mai mult despre credinta si ne-am zidi unul pe altul am putea invata cum sa trecem peste incercari, ca gandul nostru si inima noastra ar fi plina de bucurie pt o lupta pt Dumnezeu.
|