Citat:
În prealabil postat de fallen
Pana la urma, nu stiu cat ne-a ajutat sau ne va ajuta sfanta impartasanie pe care am luat-o, am oarece indoieli ca mai bine stateam deoparte...
Pe mine cel putin, absolut deloc; pt ca cel mai probabil, nu ma voi mai impartasi niciodata pt mine ( nu cred ca mai vreau sa ma casatoresc, mi-a gresit foarte rau omul si inca nu il pot ierta, iar daca il parasesc, cel mai probabil imi va lua copilul si nu-l va impartasi, asa ca nici eu nu as mai fi vrednica, abandonand-o in mainile necredinciosilor); iar pe cea mica, depinde, chiar daca o sa o mai o duc eu la impartasit dupa ce o vom boteza, nu stiu daca voi reusi vreodata sa o fac sa si creada, daca el nu ma sustine ( si probabil nci ai mei nu ar face-o, deja m-au certat ca am stat la Inviere toata noaptea,adica pt ei sf impartasanie e o fitza...), sau daca vatrebui, asa cum am fost sfatuita, sa " ne punem de acord" in privinta credintei, adica unul din noi sa renunte, ca sa nu confuzam copilul...( eu l-am intrebat ce o sa-i spuna cand va intreba de ce se spune de pasti " hristos a inviat" , daca e adevarat sau nu, si a zis ca asa se spune, ca el n-a fost acolo ca sa stie...acum nici eu n-am fost, daca vrei o explicatie cat de cat pertinenta nu ti-o poate da dcat profu de religie, dar io cred ca pana la urma, daca crezi sau nu crezi este doar alegerea ta personala si nu e intodeauna bazata pe dovezi stiintifice, pe care nu ti le va da nimeni in veci, dealtfel....)
|
Daca faptele noastre, acasa nu reflecta preocupare crestina,atunci putine sperante ca copilul sa aibe minim interes pt o asa treaba complicata ,cum este credinta.
Nimeni nu-ti poate garanta ca propriul copil va fi credincios,chiar si in familii evlavioase se mai nasc rebeli.
Nu este obiectul pregatirii mele profesioanale dar am o banuiala ca in aceste familii nici parintii nu sunt in perfecta randuiala cu viata crestina,chiar daca din exterior incearca sa afiseze o atitudine evlavioasa.
Am la biserica o prietena romanca,cu 2 copii mari fata 18-19,baiatul 15.
Acum cativa ani cand I-am cunoscut,cu chiu cu vai mai veneau la biserica cu ea,baiatul slujea la altar,fata facea alte misiuni...
Acum dupa 2-3 ani nu poate sa-i mai aduca nici cu Politia! Si ea este suparata,dezamagita cateodata nici nu mai vine la biserica pt ca nu vrea sa vina singura(de exemplu,nu a venit in noaptea de Inviere pt ca nu a putut sa-i convinga nici pe ei).
I-a pierdut pe drum,cum se spune...
Sunt niste copiii rasfatati si din cale afara de superficiali-adica 90% americani :) hahahaha
Fata a prostit-o ca se duce sa studieze in cucu-macaii de stat cand si in CA sunt atatea facultati de prestigiu dar de fapt a vrut sa aiba o acoperire legala pt scaparea de sub patronajul parintesc,pt ca vrea boyfriend,relatii,petreceri si lucruri de designer in timp ce parintii ei"demodati",crestini ortodocsi nu aproba aceste apucaturi.
Dar fiind departe,a scapat.
Si ce este mai neplacut decat ca ea sa plateasca pt toate ifosele copiilor ei?
Dar bine,fiecare parinte face asta din dintr-o vanitate prosteasca,mintindu-se pe sine ca copiii lui sunt altfel,deosebiti etc ...