Citat:
În prealabil postat de AlinB
Ai sa astepti mult si bine, coerenta e printre ultimele lucruri pe care il poti astepta (mult si bine si degeaba) din partea "teologului" nostru.
|
Am vazut coerenta ta, ti-am dat citatele in care spune clar ca nu se poate mantui cineva din afara Bisericii, pentru ca nu are har si tu repetai ca un om baut ca nu ti-am dat niciun citat in care sa scrie asta. Chiar am vrut sa te intreb daca tu chiar asa esti si nu intelegi, sau te prefaci. Dar e orbirea pe care au toti cei ce sunt intr-o credinta gresita, si unui adventist poti sa-i arati negru pe alb, el tot nu vede.
Nu e vorba de teologie, e vorba de invatatura pe care o stie fiecare credincios. Ai aratat pe acest topic ca tu nu intelegi aproape nimic din ortodoxie, ceea ce stii e din alte invataturi, pentru ca ai adoptat (fara sa iti dai seama) invatatura ecumenista. Am mai spus este un ecumenism radical , de tip protestant, care spune ca toate cultele sunt la fel si unul moderat, de tip ortodox, care spuen ca ortodoxia e cea mai buna, dar au si altii cate ceva (tu la acesta din urma esti). Probabil aproape toti ortodocsii de pe forum stiu mai multe decat tine. Tu ai spus ca nu te uiti pe site-uri ortodoxe pentru ca majoritatea sunt cu ecumensimul si cu cipuri, e posibil ca tu sa nu fi citit aproape nimic despre ortodoxie, tot ce stii e din auzite si ai auzit ce ti-a placut si de la cine e in concordanta cu conceptiile tale.
Dar nu aceasta e principala problema, ci faptul ca tu esti un om agresiv si nu-ti lipsesc doar cunostintele despre ortodoxie, ci si despre cei sapte ani de acasa. Nu trebuie sa o iei ca o lauda, esti una din cele mai rautacioase persoane pe care le-am cunoscut, si am vrobit cu destul de multe. Chiar si asta arata duhul care te ghideaza. Pe forumul celalalt curgeau mesajele care spuneau ca pleaca de pe forum, oripilati de agresivitatea si comportamentul tau. la fel faci si pe acest forum, le vorbesti oamenilor care nu sunt in concordanta cu ideile tale de parca ii urasti. Stie preotul al care te spovedesti cum te comporti (si ce invatatura ai, eventual), sau nu ai spus nimic?
De aceea de acum in colo nu voi ami avea vreun dialog cu tine, cum scrie acolo, ca un vames. O fi avand si partea aia cu perlele intelepciunea sa, mai ales partea cu cei ce se intorc si te sfasie pentru ca nu le place adevarul.
Oamenii se impart in iubitori de adevar si vrajmasi ai adevarului, asta nu ai inteles tu, pentru ca si tu faci parte din a doua categorie.