Citat:
În prealabil postat de AlinB
Sau mai grafic, sa ne spuna catalin2 daca oamenii astia imprastiati pe jos au fost sau nu vrednici sa li se propovaduiasca Evanghelia in varianta ortodoxa si motivul pentru care (dupa mintea lui) vor petrece o eternitate in iad nefiind ortodocsi si deci ne-vrednici de mantuire.
|
Scrie asta cel care se cearta si ii insulta pe cei cu care dialogheaza. E mai frumoasa ideea decat sa o pui in practica.
Am gasit un citat chiar in cartea data de tine:
" Părând în mod superficial a fi cei mai moderați și mai exuberanți deschiși
dintre toți, mulți ortodocși ecumeniști dovedesc că dragostea lor e simplă ipocrizie.
Cheia demascării minciunii aflate sub masca „iubitoare” a ecumenismului este
propria lui amăgire. Propovăduiește dragostea și practică ura. Luptă pentru pace și cultivă violența. Susține relativismul într-un spirit absolutist. A dat naștere la dezbinări în Biserica Ortodoxă, punând vrăjmășie între frate și frate, astfel că heterodocșii și necredincioșii sunt chemați în turmă, în vreme ce cei mai credincioși și supuși din turmă sunt alungați către un loc dincolo de hotarele falsei Biserici care s-a creat în numele Ortodoxiei.”
Sf. Paisie Aghioritul:
"Cu durere in suflet marturisesc ca, dintre toti filounionistii (ecumenistii n.e.) pe care i-am cunoscut, nu am vazut pe nici unul sa aiba nu miez, dar nici macar coaja duhovniceasca. Cu toate acestea, stiu sa vorbeasca despre dragoste si unire, desi ei insisi nu sunt uniti cu Dumnezeu, fiindca nu L-au iubit."