Citat:
În prealabil postat de Barsaumas
Si mai e ceva. Ca de obicei, Catalin (sincer, mie imi este simpatic, ma amuza felul, absolut activist, in care repeta de fiecare data ca acei care gandesc "ecumenist", ca tine cica si Mihai, au "conceptii ecumeniste imprumutate din protestantismul liberal si CVII"; e aproape o mantra la el) nu isi face temele, si nu stie ca mai ales Kenya, dar si alte state africane, sunt, din anii'70 incoace, impanzite de misiuni...ortodoxe, indeosebi grecesti si rusesti. Asa ca omul si-a dat singur cu tesla in reactoare.
|
Tocmai ti-am scris sa nu mai acuzi daca tu nu stii despre ce vorbesti. Am dat link-ul cu Lumen gentium de la Vatican II, daca te oboseai sa-l citesti vedeai ca e exact ce spune AlinB si voi. Iar ca ecumenismul are la baza conceptii protestante stie oricine, nu spun eu.
Despre Kenya n-am scris nimic, unde vezi tu ca as fi comentat eu acele mesaje, am zis ca revin. Noi discutam despre invatatura ortodoxa, adevarata (cel putin eu, AlinB am vazut ca nu-l intereseaza ortodoxia, ci invataturile din alte culte), nu despre ce credem fiecare, despre filozofiile noaste de viata, etc. Am vazut ca au o conceptie eterodocsii ecumenisti, cred ca ei sunt adevaratii ortodocsi si stiu invatatura ortodoxa, nu ortodocsii.