Citat:
În prealabil postat de Corinusha
yasmina, mie de la inceput nu-mi prea trebuiau discoteci; poate de 2-3 ori pe an deca chiar vroiam sa merg, dar tot pe la spatele parintilor o faceam. Nici in ziua de azi nu-mi trebuie discoteci, si in mare pentru ca nu imi place muzica de club. un singur club este in oras care nu-i de fite si au si muzica buna, si acolo mai merg si acum, dar tot cam de 2-3 ori pe an...ca nu-mi trebuie. In schimb imi plac petrecerile ce se tin la cineva acasa, sau dicutiile intermibabile cu fetele de la mine de sambata seara.
Eu inca totusi nu am vazut parinti care sa le procure alcool sau tigari copiilor; am auzit de ei, dar n-am intalnit nici unul inca; o fi ajuns Bucurestiu capitala depravarii si eu nu stiu?!
Pese tot or fi si genul ala deparinti; cum am zis, au auzit de ei; dar cati or fi acei parinti?!
Poti si sa fi deschis cu copilul si sa ii stabilesti niste limite care sa nu-l faca ciudatul dintre restul.
Si ai o pare.re tare urata despre baietii din ziua de azi; si pacat ca-i cam bagi pe toti in aceeasi oala... In mare parte tot de fata tine acel "stop" can s-a ajuns la limita admisa de ea... nu-s toti badarani si violatori, crede-ma. Dar daca fata nu stie zice stop, eja nu e vina baiatului ca a incercat.
Si cu mine s-a incercat, si nu o data; am ajuns de l-am dat afara din casa pe un baiat care a ajuns la mineinainte sa-mi ajunga parintii acasa pentru ca mi-a facut avansuri...si de el eja stia mama; ajunsesem la varsta la care mi s-a dat voie sa am prieten. Dar culmea, majoritatea au inteles nu nu m-au presat. Si nu este cazul meu singular. Daca sti sa spui stop si sa ramai ferma pe acel stop, nu mai insista nici baiatul (aici vorbim de baieti, nu de barbati).
Faptul ca ii acorzi copilului mai multa libertate nu inseamna ca o sa ajunga depravat, daca ai comunicat cu el orice, daca i-ai explicat tot ce era de explica si daa mentii permanent legatura cu el si chiar si cu cei din anturajul lui...
Iar daca iti cresti copilul 100% crestineste nu ai siguranta ca acel copil va ajunge cel mai cuminte, cel mai bun, cel mai sfant; nu i siguranta ca va intra virgin in biserica la casatorie; poate da, poate nu si tu vei crde ca da... ca doar la un parinte crestin nu ii va putea zice ca si-a inceput viata sexuala (daa a facut-o - mi ales daca e fata) si va cere sfaturi si informatii din alte parti...parintele ramane complet "clueless"
|
Sa stii ca am calatorit mult in Ardeal si barbatii intradevar erau altfel;in sud este destrabalare si debandada din tata-n fiu!
Bucurestiul este o adunatura,din oameni care s-au stramutat si si-au uitat valorile undeva pe drum.
In fine,nu-mi permit sa ma confesez pe forum despre viata mea personala-daca doresti putem muta convorbirea in particular,insa expereintele nu ti le poate sterge nimeni(decat iertarea,ca asa ne invata Dumnezeu ca este ideal).
Parerea proasta incepe inca din burta mamei,cu un barbat care ne-a parasit pe amandoua.
Si ne-a ruinat viata.Mai departe nu a fost decat continuarea dezamagirii si tot asa.
Oricum,oamenii sunt diferiti,sansele tale nu sunt si ale mele si viceversa.Nu exista o reteta a sansei sau a designului de destin pe care sa o urmam toti cu exactitate farmaceutica.
Dar exista mantuire pt toti si spre acolo trebuie sa batem.
Casatorit,necasatorit,cu copii,fara copii,fericit sau nefericit.
Cat despre parinti,mama colegei mele de facultate si-a trecut fata pe anticonceptionale ,apoi ca sa fie mai advanced i-a "instalat"chiar si sterilet(desi nu avea nici o nastere si nu este indicat).
Deci nu mai vb despre tigari si o cana cu vin...ci pasaport spre desfrau monitorizat.
Oare o fi doar o coincidenta ca acum la 40 si ceva este singura,necasatorita desi este proprietara de afacere si are tot ce-si doreste?
Saraca femeie,am cunoscut-o,o femeie foarte inimoasa si isteata,careia chiar ii pasa de altii dar uite vezi ca a gresit cu fetele(ca are mai multe),cu toti banii si cu toata libertatea si nu sunt implinite acum.Ori pe parinti ii doare asta pana la os.