Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Pai nu ne-a abandonat!
Pt simplu fapt ca omenirea intreaga,cu toate generatiile si neamurile ei de-alungul a mii de ani trecuti si viitori-nu este reprezentata numai de gloata proasta din Ierusalim din ziua cu pricina!
!
|
Nu e bine sa dispretuim aceea gloata ,caci din gloata aceea 'proasta' puteam face parte cu success si noi .
Pacatele noastre l-au rastignit pe Hristos !
Trebuie sa nu uitam ca din aceea gloata ,numai un talhar s-a mantuit . Restul,care se credeau buni , au participat fie si nerespingandu-l , la actul rastignirii .
Numai cel care a cunoscut o rascolire profunda a smereniei s-a mantuit. Restul ,caldiceii , ori s-au luat dupa multime, ori macar dpdv rationali aveau o curiozitate morbida ,daca Iisus va face ceva care sa ii arate puterea .
Drogul posibilitatii vederii unei minuni , i-a salbaticit pe toti
Mandira rasei umane,ca toti,si cei mai mari profeti ,sunt supusi cuielor si mortii , i-a facut sa se inchine firescului ,ratiunii ,si nu divinitatii
Tot mai mult sunt convins ca si eu si multi altii dintre noi ,fara sa cunoastem cine era Iisus,asa cum stim astazi ,am fi strigat poate chiar din zel religios , 'Rastigneste-l" ,convinsi ca aparam credinta strabunilor
Sa nu uitam ca cel ce citeste postarile de pe acest forum este chiar Dumnezeu,si Acela ne cunoaste cel mai bine , asa cum am fi fost daca am fi trait atunci,in exact aceleasi conditii . Si tot ce ne cere este ca macar sa ne cunoastem masura , si sa nu ne amagim ca noi nu am fi facut asa . El ne-a iertat oricum si pe cei care L-au rastignit si pe noi .