Citat:
Īn prealabil postat de Illuminatu
Nu pot sa concep o discutie in care tu ti-ai format deja concluziile, iar concluziile tale sunt rebele, sunt mai degraba proteste. Tu acum esti asemenea unui protestatar care scandeaza neintrerupt o lozinca (concluziile tale, de fapt), dar ceri din partea noastra sa injghebam o discutie. Opreste-te din revolta si vom putea sta de vorba!
Si eu am trecut si trec prin asemenea etape - asta e evident! -, dar aceste momente sunt plafoane care nu ma lasa sa vad mai departe. Odata ce am trecut de un astfel de plafon am mai acumulat ceva, o "stiinta" si am facut un pas inainte. Dupa care sunt sigur ca va mai urma un alt plafon - stiu asta si-l astept, pentru ca asteptandu-l IL POT VEDEA MAI USOR.
|
OK.
DEschide tu discutia. Eu ma opresc din ce declar. Insa nu e atat revolta, cat explicitarea publica a pozitiei mele, care a fost deseori gresit inteleasa.
Eu nu am venit sa porcaiesc credinta ortodoxa sau oricare alta pe forum.
Repet, am fost sincer. Mi-am pus inima in acele randuri.
Eu asa am evoluat.
NU am ajuns sa cred ce cred, "stilmulat material", ca unii sectari (fereasca Dumnezeu!); unul ca mine mai degraba ar pieri decat sa se lase cumparat. Nu ma cunosti persoanal asa ca acorda-mi prezumtia adevarului. Nu, nu pot fi cumparat confesional.
Hai sa continuam discutia pe orivat. Tu esti un om cu o credinta ardenta, incerca sa intelgi pe cie ca mine.
Eu asa cred, nefortat, necumparat, de nimeni.
Ce sa fac, daca judec determinist cele ce tin de credinta? Spune tu antidotul, daca il ai.