View Single Post
Vechi 18.04.2015, 01:59:09
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
da tu crezi ca m am mai uitat la restul discutiei cand am vazut ca e rost de cearta :)) om sunt si eu
Stiu ca te ai referit la utilitatea duhovniceasca a ei , si ca ai urmarit un inteles constructiv ,sa nu transportam credinta cu avionul ...
Nici vorba, nu despre asta era vorba.

Inteleg sa aduci Sf. Moaste cu avionul, ca avem cultul Sf. Moaste, inteleg sa aduci o Sf. Icoana, ca avem si asta si se stiu folosele, inteleg sa zbori pana la Ierusalim ca sa simti "emotia invierii" care iti lipsea la biserica din cartier (exista diverse varste ale credintei) dar sa aduci pe mare cheltuiala o flacara, pretinzand ca e altceva decat ce ai primit si de la preotul din cartier ca sursa bricheta de cult, asta nu o mai precep ca fiind credinta.

Citat:
Dar facand lumina aceasta ordinara ,ai afirmat implicit ca nu ar veni de sus,si ai ranit pe cei care cred in acest miracol,fara ca neaparat sa atarne toata credinta lor de el .
Cred ca ti-a sarit o postare ca am precizat f. bine:

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ca se aprinde miraculos e una, ca nu o fi arzand in primele minute (cum zic unii) e altceva, dar ca este mai mult de atat, te invit sa demonstrezi, teologic/dogmatic si sa ne explici si noua care sunt virtutile ei, ca sa nu zic "utilitatile" ca ai sa sari cu "propaganda atee".
Citat:
Si cei care au fost raniti ,te au ranit la randu-ti pentru cuvantul spus , trecand peste faptul ca intentia nu era rea.
Raniti in ce?
Orgoliu poate, ca o utilitate duhovniceasca vizavi de chestiunea asta n-am vazut sa fie argumentata constructiv.

Ba chiar e ceva grav atata sensibilitate.

Te simti mai luminat/credincios/destept daca ai lumina din avion de Inviere si sari cu parul pe cei care vor sa-ti ruineze parerea asta de sine?

Ai o problema duhovniceasca atunci.