View Single Post
Vechi 18.04.2015, 08:59:29
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Pana si dintre catolici sunt care cred in aceasta minune.
Eu nu cunosc pe niciunul. Nici nu am auzit sa existe. Aceasta pretinsa minune nu corespunde cu "tipologia minunilor" (horribile dictu) cunoscute in Biserica Catolica.

In schimb, ceea ce intalnim si in Biserica Catolica este aceeasi aberatie de a lua copia drept original. De exemplu exista o celebra icoana facatoare de minuni si nepictata de mana omeneasca in America de Sud. Ei bine, circula din tara in tara tot felul de copii ale acelei icoane, primite cu mult fast si la care credinciosii se inchina, plimbandu-si batistele pe pictura, ca sa prinda ceva sfintenie. Odata, pe un forum, un grup de tineri entuziasti anunta cu mare pompa "aducerea in tara noastra, pentru scurt timp, a icoanei facatoare de minuni etc". Dupa ce m-am informat despre ce e vorba, le-am spus: "Dragilor, nu e icoana respectiva, e o copie. Una care nu a facut vreodata o minune". Au sarit ca arsi. Si ei m-au acuzat de necredinta. Si ei mi-au spus ceva de minuni in inimile oamenilor. Si ei mi-au spus ca atentez la sensibilitatea congregatiei, la ce are ea mai sacru. Si eu am primit pietre virtuale si nu ma indoiesc ca ar fi fost pietre reale daca eram fata in fata.

Deci, pietismul glamuros este transversal confesiunilor. Spui ca ceea ce eu iau drept "icoana de la..." este o reproducere artistica ? Spui ca flacara din lumanarea mea de la Kaufland nu e totuna cu flacara de la Ierusalim ? Te iei de minunea MEA! Piei, necredinciosule! Flacarile iadului, cu tine!

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote