View Single Post
Vechi 19.04.2015, 14:58:08
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
[b]Hristos a înviat !

Și acum întrebarea: înafară de ortodocși, se mântuiesc ereticii ?

Evreii, care sunt păgâni, față de creștinism, se mântuiesc ?
Kenienii, care pot fi penticostali, sau baptiști, se mântuiesc ?
Dacă chinezii au atacat și-au ucis peste 10.000 de tibetani, care-l apărau pe Dalai Lama, acum câțiva ani, acei tibetani, budiști, ca și chinezii, se mântuiesc ?

Deci, se mântuiesc ereticii ?

Iuliu și alin și alți ecumeniști, ar spune: se pun ortodocșii de-a curmezișul porților Raiului, și nu îi lasă să se mântuiescă. Răspuns ce l-ar fi dat și Hristos, nu ? Și Sfinții Părinți, nu ?

.
Intrebarea e pusa gresit pentru ca presupune ca eu ma voi mantui pentru ca sunt ortodox.
Sunt orotodox ,da, pana la a accepta chestiile ilogice,prin credinta ,pana la a crede impotriva evidentelor. Fiind ortodox cred in dogma si in Traditie oricat ar parea ele de contradictorii si exclusiviste
Dar niciodata nu voi crede despre mine ca ma voi mantui, doar pentru ca sunt orthodox.
De aceea niciodata nu voi crede despre altii ca nu se vor mantui ,doar pentru ca nu sunt orthodcsi .
Mantuirea este o lupta personala,cu mine insumi ,in care ortodoxia este ajutorul cel drept.
Faptul ca mi se da acest ajutor,nu inseamna ca eu l-am si folosit.
Cei care nu primesc acest ajutor,nu insemana ca nu sunt mai placuti lui Dumnezeu ca si mine .
Caci Dumnezeu nu se uita la fata oamenilor ci cunoaste ce e in inima lor.
,iar in inima mea nu gasesc nimic bun .
Nu trebuie sa mai folosim aceste etichete ,ortodox sau neortodox caci ucidem toata valoarea ortodoxiei prin ele ,valoarea care o are pentru ajutorul nostru .
Se mantuiesc ereticii ? O da,inaintea mea ,pentru ca eu am covarsit cu pacatele pe cel din urma eretic .Caci daca eu cu cuvintele adevarului le am nesocotit , cum nu va iubi Dumnezeu mai mult pe cei care ,desi nu le-au auzit,le au facut din inima ?

De aceea ,la aceste discutii interconfesionale,sa avem mare grija la sarpele mandriei ,pentru ca principal valoare a ortodoxiei este semrenia . Nici macar inteligenta si logica nu pot fi puse deasyupra smereniei .
Orice ma face pe mine sa ma inalt sau micsoreaza pe aproapele ,sa fug ca de dracu,pentru ca sufletul meu e plapand,si nu e pregatit penbtru un razboi asa mare, de a rezolva el problema mantuirii altora . Sfintii da,pot emite astfel de judecati,dar noi pacatosii sa nu depasim masura vamesului care spune doar atata : "Dumnezeule ,milostiv fi mie pacatosul !"

Last edited by iustin10; 19.04.2015 at 15:01:39.