View Single Post
Vechi 19.04.2015, 16:08:07
cristirg cristirg is offline
Banned

Data înregistrării: 26.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Cei care nu primesc acest ajutor,nu insemana ca nu sunt mai placuti lui Dumnezeu ca si mine .
Caci Dumnezeu nu se uita la fata oamenilor ci cunoaste ce e in inima lor.
,
Nu trebuie sa mai folosim aceste etichete ,ortodox sau neortodox caci ucidem toata valoarea ortodoxiei prin ele ,valoarea care o are pentru ajutorul nostru .
Se mantuiesc ereticii ? O da,inaintea mea ,pentru ca eu am covarsit cu pacatele pe cel din urma eretic .Caci daca eu cu cuvintele adevarului le am nesocotit , cum nu va iubi Dumnezeu mai mult pe cei care ,desi nu le-au auzit,le au facut din inima ?

De aceea ,la aceste discutii interconfesionale,sa avem mare grija la sarpele mandriei ,pentru ca principal valoare a ortodoxiei este semrenia . Nici macar inteligenta si logica nu pot fi puse deasyupra smereniei .
Sfintii da,pot emite astfel de judecati,dar noi pacatosii sa nu depasim masura vamesului care spune doar atata : "Dumnezeule ,milostiv fi mie pacatosul !"
-pai in inima si mintea ereticilor se afla erezia care e intuneric,lipsa adevarurilor dumnezeiesti revelate sfintilor, deci clar Dumnezeu vede ce e in mintea si inima ereticilor,adica intunericul,si de aceea prin sfointi le zice sa revina la dreapata credinta ortodoxa
-cum sa nu mai folosim ortodox sau neortodox (adica eretic) daca sfintii au folosit acesti termeni,ortodox si eretic
-nu se mantuiesc ereticii inaintea ortodocsilor pt ca sunt iin erezie ,adica in intuneric,tu nu intelegi ca erezia inseamna departare de Dumnezeu totala,putem sa pacatuim,sa mai cadem dar de intoarcem prin spovedanie,stim ca nu e bine,dar ereticii sunt in intuneric,in inselare ei nici nu-si dau seama si atunci de asta e bine sa le zicem ca sunt in intuneric ca sa vina la lumina
-smerenia nu inseamna sa accepti ereziile
-nu e mandrie daca judeci pe cineva pt erezii

Efeseni 4:5 ~ “Este un Domn, o Credinta, un Botez.”

citez din Pidalion :"Sfantul Marcu al Efesului a zis așa: Noi pentru nimică alta ne-am dezbinat de Latini, decât pentru că sunt, nu numai shismatici, ci și eretici, pentru aceasta nici se cuvine măcar a ne uni cu dânșii.

-"nebotezați sunt Latinii, pentru că nu fac cele trei afundări și scoateri, după apostoleasca predanisire
Deci latinii, și ca niște eretici botez nu pot da, pentru că au pierdut Darul cel începător desăvârșiri, și pe lângă aceasta, au răsturnat și apostolescul botezul acelor trei afundări" din Pidalion

-deci nici papistasii,nici protestantii si ceilalti nu sunt botezati,nu au taine,deci cum se pot mantui ?

Din cuvantul Sinodului al VII- lea Ecumenic (Niceea, 787)
“Sa nu faceti nici inovatie, nici omitere in Predania pe care am pazit-o cu evlavie pina acum. Deoarece toti citi s-au pastrat inlauntrul Sfintei Biserici Universale, nu au primit nici adaosuri, nici omiteri. Si cu mare pedeapsa va fi condamnat cel ce va face fie adaugiri, fie omiteri.”

Sinodul de la Constantinopol din anul 1724
Cei care vor dezerta de la Ortodoxie si vor parasi parintestile si dreptele dogme ale credintei si Predaniile obstesti ale Bisericii si vor decadea si se vor indeparta cu inovatii si cu credinte absurde si cu obiceiuri eterodoxe si vor falsifica si vor maslui adevarul Ortodoxiei, acestia nici nu mai sint, nici nu se mai numesc crestini cu adevarat, ci se taie si se despart de totalitatea madularelor Bisericii si a crestinilor, ca niste eterodocsi si inovatori si se izgonesc afara din sfintul staul ca niste oi riioase si madulare putrede.”

Sfintul Efrem Sirul (+379)
“Vai acelora care se intineaza cu blasfemiatorii eretici! Vai acelora care batjocoresc Dumnezeiestile Scripturi! Vai de cei citi murdaresc sfinta credinta cu eresuri sau incheie vreo intelegere cu ereticii!

Sfintul Chiril al Alexandriei (+444)
“Daca cineva schimba ceva in sfintele si dumnezeiestile dogme patristice, acest lucru nu trebuie sa-l luam drept clarviziune, ci drept crima si abatere de la dogma si pacatuire impotriva lui Dumnezeu.”

-deci uite cum ereticii pacatuiesc impotriva lui Dumnezeu

"“Si chiar daca am fi pacatosi in multe, totusi suntem ortodocsi si madulare ale Bisericii Universale, indepartindu-ne de orice erezie si urmind oricarui Sinod recunoscut ca ecumenic sau local. Si nu numai acestora, ci si hotaririlor pe care le-au luat si le-au propovaduit Sinoadele. Nici nu este ortodox desavirsit, ci pe jumatate, cel care crede ca are dreapta credinta, dar nu se alatura dumnezeiestilor Canoane.” Sfintul Teodor Studitul