Deocamdata m-am referit doar la cei care nu au acces la adevar din cauze obiective,adica budisti,musulmai, cei izolati, mare parte din asia
Dar contraraspunsurile la ce am zis s-au referit la eretici adica :catolici, protestanti,ecumenisti. Daca aplicam litera ,atunci si catolicii sunt eretici .
E o diferenta de optica ,eu propun ,la nivelul nostru ,sa ne limitam la noi insine si la afirmarea dreptatii ortodoxiei . Ca alternativa mi se proune sa ne amestecam in a vorbi de altii si a emite seninte despre ei .
Da,cei ne-ortodocsi nu se vor mantui caci nu il au pe Hristos,si fara Hristos nu exista mantuire ! Dar cu ce ma ajuta aceasta afirmatie la mantuirea mea ?
Nu cumva va fi folosita aceasta afirmatie la Judecata ,pentru a se judeca ce am facut eu care il am pe Hristos si care nu am implinit tot ce trebuia ?. Cine nu judeca nu va fi judecat .Dar cine judeca ,va fi luat si el la bani marunti
Deci sa lasam sfintii sa judece in aceasta privinta si sa ne vedem de pacatele noastre , abtinandu ne sa emitem sentinte,cacvi e mult mai bine pentru noi.
|