Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik
Vai câte prostii ai scris, iustin10, oh, vai de credința ta...
Iartă-mi.
|
Te iert frate !
Si eu am multe observatii la ce spui .Dar nu o sa intru intr-un joc al cuvintelor si raspunsului strict la cuvinte care nu s-ar termina niciodata .
Esential este ca,cu partea in care afirmi ceva pozitiv, afirmi credinta intr-o unica Biserica ,sunt si eu de accord.
Ma pot limita asa cum face fratele Catalin la a cita din catehism , si a arata ca am inteles si mi-am insusit conceptiile gresite catolice despre filique ,purgatoriu ,indulgente etc
De ce oare as fi obligat sa aduc de la mine o continuare ,si sa afirm,"1 milliard de oameni nu se vor mantui". De ce nu ma pot limita la afirmatia ca ideile catolice au constuit o erezie? De ce trebuie sa vorbesc de oameni ,cand acolo scrie de idei ? De ce sa nu las sfintii sa vina cu mai multa masura decat mine ,si eu sa evit sa formulez asemenea sentinte ?
Da,eu refuz sa spun despre cineva 'nu te vei mantui" ,chiar daca admit intreaga doctrina ortodoxa si sunt de accord ca,catolicismul e eretic.
Unuia singur daca i-as spune asta ,poate maine el se va intoarce la Dumnezeu,iar eu voi ramanea cu aceasta acuza atarnata de gat.
Stiu eu despre mine ca ma voi mantui desi sunt din cei 4% ? NU.
Atunci cum as cuteza sa spun despre altul ? Chiar daca stiu ca acum el adera la o doctrina gresita,de unde sa stiu eu cum va fi el maine ?
Si daca noi am stii asta dinainte,atunci ce rol ar mai avea Dumnezeu?