Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik
Acuma mă iei la mișto, frățior iubit :)
.
Doar credința celor 4%, este mântuitoare și duce la Împărăția Cerurilor.
Doar credința "turmei mici".
Doar credința celor "puțini", care află poarta strâmtă și îngustă.
Doar creștinismul. Ce luptă contra ereziei.
Doar Ortodoxia.
Restul credințelor sunt minciuni, erezii. Și lupt împotriva lor, atenționându-mi frații, care rătăcesc prin ele, să iasă din ele.
Dumnezeu să-ți ajute. Și să ne ajute.
|
Asa suna mai bine,credinta care o au 4% din oameni.
O au in acte, ca din cei 4% poate mai raman 1% care stiu intradevar si ceva despre ea.
Dar nu conteaza asta , important este ca, credinta este cea corecta .
Dar chiar daca o credinta este corecta ,oamenii nu sunt cifre , nu se transpune automat in procentul de mantuiti .
Si in nici un caz,prin scadere ,rezulta ca ceilalti 96 % sunt nemantuiti .
Noi afirmam ca Ortodoxia este invatatura corecta ,si bine zicem .
Afirmam ca fara taine ,asa cum sunt ele in ortodoxie nu exista mantuire,si iarasi bine zicem
Cu toate acestea ,chiar daca logica e de partea ta,nu poti extinde aceasta afirmatie la cifre si mase de oameni.
Chiar daca e foarte logica afirmatia ,si 96% nu au cum sa se mantuiasca ,pur si simplu trebuie sa evitam sa spunem asa ceva .
E ca si cum am cobora principile in arena,si am incepe sa facem selectii pe baza lor .
Prefer nebunia afirmatilor ,decat coborarea lor in arena cruda a excluziunilor ,din care s--au nascut toate formele de rasism si separatism .
Okei,logic ai dreptate , dar afirmatia 'suna ca dracu' vorba cuiva de la revolutie ,cand o cobori din manual si o trasnpui la mase de oameni.
PS Nu stiu cum se face ,dar la sfinti suna bine . Asa ca prefer ca astfel de dispute sa le facem strict pe citate ale sfintilor ,caci cutitul in mana lor,parca face chirurgie nu macel