View Single Post
Vechi 20.04.2015, 03:30:27
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si apopo Cataline2, pentru ca ti-ai declinat competenta in privinta asta, am sa fac eu temele in locul tau:

Erezie (gr. hairesis αጔρΔσÎčς lat. haeresis) = opt›iune, alegere

Cred ca e suficient pentru cine are minte sa priceapa, pentru restul e pierdere de vreme.
Am așteptat răspunsul tău, intenționat fiindcă știam că îți vei răspunde singur, cu ceva ce îți justifică și arată căderile.

Minți ! Ai mințit ! Din nou..

EREZÍE, erezii, s. f. 1. Doctrină sau credință religioasă care ia naștere în sânul unei biserici, abătându-se de la dogmele consacrate, și care este condamnată de biserica respectivă. 2. Fig. Greșeală, eroare, rătăcire. Din fr. hérésie, lat. haeresis. Sursa: DEX '09 (2009)

EREZÍE s.f. 1. Doctrină contrară dogmelor religiei (mai ales religiei catolice) care este condamnată de biserică. 2. (Fig.) Rătăcire, abatere, greșeală, eroare. [Gen. -iei. / cf. fr. héresie, it. eresia, gr. hairesis alegere].
Sursa: DN (1986)

erezie f. 1. doctrină contrară Bisericii oficiale; 2. fig. idee sau opiniune contrară celor în genere admise. Sursa: Șăineanu, ed. a VI-a (1929)

EREZÍE ( fr., lat.; {s} gr. hairesis alegere) s. f. 1. (În gândirea greacă clasică) Aderare la o anumită coală filozofică; (în Noul Testament) partid, grupare, spirit sectar (ex. saducheii, fariseii), fără angajarea unei atitudini schismatice faă de structura doctrinară din care face parte; (în gândirea cretină primară i mai târziu) interpretare nepotrivită, în opoziie cu dogma cretină sau respingerea acesteia (ex. arianismul, nestorianismul); eroare teologică. Este diferită de apostazie o schismă. 2. Micare socială centrifugă în sânul unei comunităi religioase., întemeiată pe interpretarea eronată a învăăturii cretine tradiionale (ex. bogomilismul, husitismul). 3. (Fig.) Greeală, abatere, rătăcire. Sursa: DE (1993-2009)

De asemenea îți recomand energic acest - FLORILEGIU PATRISTIC - . Ca să vezi ce-i aia erezie, la Sfinții Părinții, că nu vorbim de pe pereți, nu?

Suntem în binecuvântările Bibliei și ale Sfinților Părinți :

Vroiam să pun citate, dar sunt prea multe, mai bine citești cartea, sau o cumperi pe net, e ieftină, pentru ce oferă.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 20.04.2015 at 03:44:11.