Citat:
În prealabil postat de AlinB
Diferenta intre noi mai mosule, e ca eu n-am nevoie sa ma ascund in spatele vorbelor altora ca sa spun ce gandesc.
Si nici nu am pretentii de autoritate suprema inhamand Sfintii la carutza mea cu idei cum fac sectarii sau tu de ex.
|
Nu ma intereseaza ce scrii (de fapt numai pareri personale), dar in mesajul asta parca ai vrut sa spui exact ce crezi si nu pot sa nu-l comentez.
Deci spui ca nu ai nevoie de ce spun sfintii sau invatatura Bisericii, pentru ca tu stii mai bine. Interesant e ca tocmai protestantii cred asta, am scris in mesajulc atre aba. Ei cred ca sunt direct sfinti si tot ce talcuiesc ei e corect, din cauza ca harul ii lumineaza. Numai mandria face asta din om.
In al doilea rand nu poti da citate pentru un motiv simplu, nu exista astfel de invataturi in ortodoxie. Cei ce au conceptii din acestea din alte parti am observat ca nu dau aproape niciodata citate, pentru simplul fapt ca nu exista asemenea invataturi in ortodoxie. De obicei e o insiruire de pareri personale si rationamente proprii.
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Iar daca gresec, sunt ilogic, incoerent chiar as fi bucuros sa mi e aratei unde gresesc
|
Dar tu ai gresit vreodata? Nu esti infailibil? Eu nu am vazut sa spui odata ca ai gresit undeva. Chiar daca am arata negru pe alb tu oricum o sa spui ca nu poti gresi, deci nu exista altceva scris.