Citat:
În prealabil postat de catalin2
Nu ma intereseaza ce scrii (de fapt numai pareri personale), dar in mesajul asta parca ai vrut sa spui exact ce crezi si nu pot sa nu-l comentez.
|
Pe mine mă interesează ce scrii tu, de fapt numai păreri personale, dar în mesajul ăsta parcă ai vrut să spui exact ce crezi tu și nu pot să nu-l comentez, chiar dacă e adresat altcuiva.
Citat:
Deci spui ca nu ai nevoie de ce spun sfintii sau invatatura Bisericii, pentru ca tu stii mai bine.
|
Până aici e o mare minciună, Alin nu a spus niciodată asta. Ceea ce a spus, și este de bun simț, este că ceea ce scrie el sunt păreri personale, și nu susține că tot ce scrie el reprezintă învățătura sfinților și a Bisericii. Spre deosebire de tine și de Botoș Remus Emilian, care nu pricepeți că nu vă aflați aici, că niciunul nu ne aflăm aici, ca să "dăm învățătură", sau "mărturie", că nu sunteți propovăduitori, ci niște simpli participanți la o discuție între laici. De altfel, MihailC ți-a atras atenția deja în sensul ăsta.
Citat:
Interesant e ca tocmai protestantii cred asta, am scris in mesajulc atre aba. Ei cred ca sunt direct sfinti si tot ce talcuiesc ei e corect, din cauza ca harul ii lumineaza.
|
Exact, numai protestanții (mă rog, nu numai ei, și nici măcar nu toți) cred asta, și anume că ei nu exprimă niciodată păreri personale, și că ei nu tâlcuiesc nimic, ci că exprimă direct cuvântul lui Dumnezeu pentru că citează din Scripturi.
Și tu te comporți exact la fel, pe tipic sectar. Exact la fel cum sectarul spune - nu vorbesc eu, vorbește Dumnezeu, și îți trântește un citat din Biblie, scos din context, despre care crede că îi susține perfect argumentul.
Exact la fel faci și tu, diferența fiind că nu dai doar citate din Biblie, ci și citate din Catehism și din Tradiție, tot scoase din context, tot alese astfel încât să-ți susțină propriile păreri personale (despre care nu recunoști că sunt personale, la fel cum nici celălalt sectar nu recunoaște), și tot, și asta e cel mai important, interpretate în afara duhului Bisericii.
A admite că ceea ce spui este propria părere este în primul rând un indiciu de normalitate.
Citat:
Numai mandria face asta din om.
|
Aici ai cea mai perfectă dreptate. Nu știu dacă am văzut un om mai plin de sine pe forum.