Citat:
În prealabil postat de bogdan81
Ba eu fac deosebire. In schimb tu il contrazici direct pe Sf Ioan Damaschin.
|
Minți cu nerușinare! Eu nu l-am contrazis pe Sf. Damaschin, ci alții l-au contrazis când vorbesc referindu-se la Hristos, despre două persoane care sunt o singură persoană. Sf. Ioan Damaschin nu a afirmat niciodata aceasta. Eu am spus limpede că Hristos este un Ipostas în două firi (divină șli umană). Aceasta mărturisește Sfântul Sinod Ecumenic de la Calcedon.
Citat:
În prealabil postat de bogdan81
In evanghelia dupa Ioan sta scris : "Si Cuvantul trup S-a facut".
Cuvantul in greceste este "sarx", care inseamna "carne".
Deci Cuvantul s-a facut carne, s-a facut trup. Nu a luat doar un trup pe care l-a manevrat din afara, ca un fel de invelis, de scoica. Ci a devenit trup, a devenit carne. S-a transformat in carne.
|
Emiți o mulțime de aberații. Doar sectanții interpretează Scriptura după ureche, neavând nevoie de Hotărârile Sinoadele Ecumenice și de tâlcuirile Sfinților.
În primul rând Cuvântul în limba greacă este "Logos", ci nu "sarx". Al doilea, tâlcuirea acelor versete din Evanghelia după Ioan nu este cea dată de tine. Tâlcuirea este că Logosul (Cuvântul) nu "S-a transformat în carne",
ci S-a Înomenit, adică a luat firea omenească. Așadar, din PreaSfânta Născătoare de Dumnezeu a luat pârga frământăturii noastre, trup însuflețit de suflet rațional și cugetător / rațional și înțelegător / rațional și mintal. De aceea este Dumnezeu și Om deopotrivă, fiindcă posedă simultan două firi (divină și umană). Așadar, prin Întruparea Sa de la Sf. Duh și din Fecioara Maria, Logosul întrepătrunde cu firea Sa divină, firea Sa umană și astfel unește cele două firi în unicul Său Ipostas (fără schimbare, fără amestecare, fără despărțire și fără împărțire).