View Single Post
Vechi 21.04.2015, 19:13:10
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Da, dar nu judeci tu cine este cu adevarat crestin si cine este cu adevarat eretic.
Așa este, nu judec eu, dar știu clar cine este creștin și cine este eretic. Pentru că judecă Biblia, Sfinții Părinți, Sfintele Canoane, Sfintele Sinoade.

De acolo știu sigur cine este creștin adevărat și cine este eretic adevărat, sau ateu adevărat, sau păgân adevărat.

Citat:
In nici un caz unul care are fapte ale credintei pe care tu nu le ai doar pentru ca are caderi pe care nici macar nu le stie ca sunt ca atare.
Iar vorbești prostii?

Ecumenistule, înțelege, că nu faptele te mântuie !

Moralitatea nu te mântuie ! De cîte ori să-ți repet ?

Un ateu, poate avea fapte bune, ca și de sfînt, poate fi un om de o valoare inestimabilă ! Și îți garantez că nu se va mîntui ! Cîtă vreme nu crede, nu se botează, nu se spovedește, împărtășește, nu are Taina Sfîntului Maslu. Deci în și cu Hristosul cel adevărat, nu hristoșii mincinoși.

Ți-e limpede ? Sper că ai înțeles. Mă rog lui Dumnezeu să fi înțeles.

Citat:
Ca nu vorbim aici de vulpi viclene asemena centisimului cel mult-prea-banat sau absolventi de teologie neoprotestanta care se bat in piept cu Bibliile, care au intors multe carti pe fata si pe dos, au discutat si cu ortodocsi si li s-a aratat ca anumite lucruri nu se leaga cum credeau, au avut cum se zice, dovezile sub nas, dar s-au incapatat sa creada in minciunile si rautatile lor.
Dacă creștinii (ortodocșii) și-ar cunoaște cu adevărat credința, când ar avea lupte în cuvânt, sau filozofii, cum spune Sfântul Ioan Gură de Aur, cu ereticii (protestanții și toți necreștinii ortodocși), atunci ar putea-o apăra mai bine, alta ar fi situația și în Romînia, și mai ales în lume.
Ereticii se încăpăținează să creadă idioțeniile lor, pentru că nu avem suficienți oameni cu har și cu Duh Sfânt, care să lumineze viața și inimile lor. Avem puțini și tot mai puțini.

Mai ales când mulți ortodocși, spun, spre a lor pierzare: "ei lasă că se mântuie și ei, într-un fel".

Sunt și ei pe un vârf de munte, cum spune fratele Ioan Cezar, spre stupoarea mea, care nu îl știam eretic ecumenist.

Mai ales, așa fugărim harul departe și pleacă Duhul Sfânt întristat de la noi...

Întunericul crescând, mântuirea fiind la tot mai puțini...

Citat:
Ba da, si tu si celalat incompetent teologic si duhovnicesc va substituiti judecatii lui Dumnezeu care nu e un pacat atat de evident ca desfranarea dar poate mult mai grav in consecintele lui ultime mai ales ca in mod cert nu-l spovediti si nu, nu intra nici la gramada cu "pacate mici" de care "nu esti asa constient" si ies cu molifta.
Lasă că ești prea competent, nu, ecumenistule ? :)

Contrazici Biblia, pe Sfinții Părinți, Sfintele Canoane, Sfintele Sinoade, Sfânta Biserică, toate adunate, deci pe Sfânta Treime Însuși !

Ecumenisul este păcat împotriva Duhului Sfânt, de neiertat. De aceea e cea mai mare erezie a tuturor timpurilor, cum spun Sfinții contemporani, Iustin Popovici, și alții și părintele Dumitru Stăniloaie.

No comment...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia