Citat:
În prealabil postat de Corinusha
Oricum n-are nici un sens ca Dumnezeu sa stie de gandurile de sinucidere ale tinerilor si sa nu faca nimic, ca deh, las' sa moara si sa nu mai aiba nicio sansa de mantuire ca oricum sunt prea multi in rai.
|
Serios? Asa gandesti tu? Ca pe altii nu i-am vazut sa scrie asta.
Citat:
Sa fim seriosi. Aici nu ar exista niciun Dumnezeu drept si/sau milostiv; aici ar fi un Dumnezeu crud si nepasator, ceea ce nu prea cred ca e posibil. Nu cred ca prin faptul ca nu opresti un copil de 12-13 ani ela sinucidere se numeste acceptarea liberului sau arbitru, pentru ca un copil la anii aceia nu e perfect capabil sa hotarasca pentru el; nu degeaba pana la 18 esti minor, nu ai dreptul sa votezi, sa fumezi, sa bei si alte drepturi care le capeti can esti major...
|
Haha, Dumnezeu a pus limita cu 18 ani sau cum? SI la 18 ani, in noaptea in care i-a implinit, devine brusc responsabil si matur.
Ca sa vezi cum se schimba lucrurile peste noapte
Citat:
Si salase Dumnezeu sa se intample o asemenea nenorocire ca sa ii pedepseasca pe parinti, iarasi nu are nici un sens. cu ce a gresit copilul acela daca prin el trebuie pedepsiti parintii? De ce a permis atunci sa se nasca?
|
Parintii se pedepsesc singuri si trag si copiii in alegerile lor.
Sau nici ei n-au liber arbitru si varsta maturitatii.
Citat:
Astea-s niste lucruri care se bat cap in cap cand vine vorba de Dumnezeu, de judecata Lui si de actiunile Lui... prefer sa cred ca nu poate fi atent la toata lumea, decat Dumnezeu permite sa se intample norocirile (in special cele care implica minori- si nu ma refer la lucruri reparabile, cum ar fi un accident usor de masina, din care copilul victima si/sau agresor invata ceva, ci la boli incurabile, morti subite, sinucideri etc.) ca sa "proove a point", sau sa pedepseasca pe altcineva...
|
Astea sunt explicatii gasite de unii sau de altii.
De fapt si de drept, de cele mai multe ori, omul face niste alegeri si nu doar in dreptul sau, alegerile lui ii privesc intr-o anumita masura si pe cei din jur.