View Single Post
Vechi 22.04.2015, 18:49:53
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
nu, astea sunt fapte de rușine, că a ucis alți oameni. nu pentru asta a fost canonizat.
Emiliane, cum să fie fapte de rușine, când în tomos sunt descrise drept fapte virtuoase. Tu nu știi să citești românește, nu vrei să vezi, sau vezi și încerci să îți bați joc de noi ?!!!

Pe de altă parte, ia citește aici, iehovistule:

Rânduiala binecuvântării ostașilor și a armelor la vreme de apărare a Patriei

Se face mai întâi sfințirea cea mică a apei.

Apoi arhiereul îmbrăcat cu epitrahilul, omoforul mic și cu camilafca, sau preotul cu epitrahilul și cu sfita, tămâind, face începutul obișnuit:

Binecuvântat este Dumnezeul nostru…, Împărate ceresc…, Sfinte Dumnezeule…, Preasfântă Treime…, Tatăl nostru…, Că a Ta este Împărăția…, Doamne miluiește… (de 12 ori), Slavă…, Și acum…, Veniți să ne închinăm… (de 3 ori) și

PSALMUL 34

Judecă, Doamne, pe cei ce‑mi fac mie strâmbătate; luptă împotriva celor ce se luptă cu mine. Apucă arma și pavăza și scoală‑Te întru ajutorul meu. Scoate sabia și închide calea celor ce mă prigonesc; spune sufletului meu: Mântuirea ta sunt eu. Să fie rușinați și înfruntați cei ce caută sufletul meu; să se întoarcă înapoi și să se rușineze cei ce gândesc rău de mine. Să fie calea lor întuneric și alunecare, și îngerul Domnului să‑i prigonească. Că în zadar au ascuns de mine groapa lațului lor, în deșert au ocărât sufletul meu. Să vină asupra lor lațul pe care nu‑l cunosc, și cursa pe care au ascuns‑o să‑i prindă pe ei; și chiar în lațul lor să cadă. Iar sufletul meu să se bucure de Domnul, să se veselească de mântuirea Lui. Toate oasele mele vor zice: Doamne, cine este asemenea Ție? Cel ce izbăvește pe cel slab din mâna celor mai tari decât el, și pe sărac și pe sărman de cei ce‑l jefuiesc pe el. S‑au sculat martori nedrepți și de cele ce nu știam m‑au întrebat. Răsplătit‑au mie rele pentru bune, și au vlăguit sufletul meu. Iar eu, când mă supărau ei, m‑am îmbrăcat cu sac și am smerit cu post sufletul meu și rugăciunea mea în sânul meu se va întoarce. Ca și cu un vecin, ca și cu un frate al nostru, așa de bine m‑am purtat; ca și cum aș fi jelit și m‑aș fi întristat, așa m‑am smerit. Dar împotriva mea s‑au veselit și s‑au adunat; adunatu‑s‑au împotriva mea cu bătăi și n‑am știut; risipiți au fost și nu s‑au căit. M‑au ispitit, cu batjocură m‑au batjocorit, au scrâșnit împotriva mea cu dinții lor. Doamne, când vei vedea? întoarce sufletul meu de la fapta lor cea rea; de la lei, viața mea. Lăuda‑Te‑voi, Doamne, în adunare mare, întru popor numeros Te voi lăuda. Să nu se bucure de mine cei ce mă dușmănesc pe nedrept, cei ce mă urăsc în zadar și fac semn cu ochii. Că mie de pace îmi grăiau, și asupra mea vicleșuguri gândeau. Lărgitu‑și‑au împotriva mea gura lor; zis‑au: bine, bine, văzut‑au ochii noștri. Văzut‑ai, Doamne, să nu taci; Doamne, nu Te depărta de la mine. Scoală‑Te, Doamne, și ia aminte spre judecata mea, Dumnezeul meu și Domnul meu, spre pricina mea. Judecă‑mă după dreptatea Ta, Doamne, Dumnezeul meu, și să nu se bucure de mine. Să nu zică întru inimile lor: Bine, bine, sufletului nostru; nici să zică: L‑am înghițit pe el. Să fie rușinați și înfruntați deodată cei ce se bucură de necazurile mele; să se îmbrace cu rușine și ocară cei ce se laudă împotriva mea. Să se bucure și să se veselească cei ce voiesc dreptatea mea, și să spună pururea: Slăvit să fie Domnul, Cel ce voiește pacea robului Său. Și limba mea va grăi dreptatea Ta, în toată ziua, lauda Ta.

Diaconul: Domnului să ne rugăm.

Arhiereul sau preotul citește această

Rugăciune

(letrină două rânduri) Doamne, Dumnezeul nostru, Dumnezeul oștirilor, Cel puternic și tare în războaie, Care de mult ai dăruit putere preaminunată robului Tău David, spre biruirea potrivnicului hulitor Goliat, Tu și acum cu milostivire primește rugăciunile noastre cele umilite și trimite binecuvântarea Ta asupra ostașilor și armelor acestora; și dă putere și tărie robilor Tăi acestora, care doresc a le purta spre întărirea și apărarea țării și a Bisericii Tale celei sfinte, a orfanilor și a văduvelor; și fă‑i cu ele înspăimântători și înfricoșători la toată întrarmarea vrăjmașilor, și totdeauna îi arată purtători de biruință spre slava Ta. Că Tu ești tăria și întărirea noastră și Ție slavă înălțăm, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Rugăciune pentru autoritatea de stat și pentru oastea țării în timp de războaie și de neliniște

Făcută de Calist, patriarhul Constantinopolului.

Domnului să ne rugăm.

(letrină două rânduri) Doamne, Dumnezeul nostru, Care întru înțelepciune ai făcut toate numai cu cuvântul și le‑ai adus din neființă în ființă, și într‑un tot le‑ai adunat și le‑ai unit cu puterea și cu lucrarea Ta cea negrăită, Ție toate‑Ți sunt cu putință, și nimic cu neputință; pentru aceea întocmind și unind vremurile și anii și anotimpurile cu porunca Ta, ai împodobit ceea ce se arată și se vede; Care ai întins cerul și l‑ai împodobit ca și pe cortul cel făcut de Moise, și mulțimea cea nenumărată a neamului evreilor ai așezat‑o în rânduială și înțelegere, și cu dreapta Ta și brațul Tău cel tare ai rânduit pe Moise cârmuitor poporului, căruia dându‑i o singură stăpânire l‑ai păzit nevătămat sub acoperământul și sub mâna Ta cea tare; Cel ce ai așezat soarele spre a lumina în timpul zilei și luna spre a îndruma în timpul nopții; Cel ce, prin rânduiala Ta cea de nepătruns, ai așezat mulțimea stelelor cele dese pe cer și le‑ai pus în mișcare neîntreruptă și cu porunca Ta le‑ai orânduit să păstreze calea hotărâtă lor, ca să nu ne vatăme pe noi și întreaga fire, ci să se miște cu alergare repede și cu mișcare fără încetinire, după planul Tău; Cel ce pământul care l‑a început nu se vedea și era ascuns l‑ai făcut să fie, după aceea l‑ai adus la lumină și l‑ai prefăcut în podoabă pentru neamul omenesc; Care odinioară cu puterea Ta cea dumnezeiască ai venit în ajutor lui Avraam și ai supus lui pe dușmanii lui; Care ai făcut puternic pe Ghedeon și ai frânt și nimicit cu totul pe potrivnicii lui; Cel ce ai dat putere împăratului și proorocului David împotriva uriașului Goliat și cu totul l‑ai strivit pe acesta; Cel ce prin robul Tău Moise ai slobozit neamul evreiesc din robia cea amară, și cu puterea Ta cea nebiruită și cu mâna Ta cea tare ai afundat pe faraon cu toată oastea lui și l‑ai aruncat în adâncul mării; apoi ai arătat stâlp de foc călăuzitor evreilor, ca să nu se împiedice pașii lor, însuți și acum, Sfinte împărate al slavei, trimite din locașul Tău cel sfânt și de la tronul slavei împărăției Tale, stâlp luminos și strălucitor spre călăuzire împotriva vrăjmașilor văzuți și nevăzuți, și biruință asupra vrăjmașilor dăruiește poporului nostru. Întărește‑l pe dânsul și pe toți ostașii cu mâna Ta cea dreaptă. Dă‑i lui viață pașnică, netulburată și ferită de orice răzvrătire și război lăuntric. Așa, Doamne Dumnezeule al milei, auzi‑mă pe mine umilitul și nevrednicul robul Tău, în ceasul acesta, și întărește‑l pe dânsul cu puterea Ta cea nebiruită și neînfrântă. Iar pe ostașii noștri fă‑i puternici pretutindeni și împrăștie dușmanii și răzvrătirile ce se ridică asupra lor. Unește tot poporul într‑un gând și în dreaptă ascultare față de conducătorii lui. Dăruiește poporului nostru pace adâncă și netulburată pe pământ, pe mare și în aer, și‑i înlesnește toate cele de folos. Ca înfrângând întâmplătoarele războaie și tulburări, cu o gură și cu o inimă să Te slăvim pe Tine, Dumnezeul minunilor, că Tu ești împăratul păcii și Mântuitorul sufletelor noastre și Ție slavă înălțăm, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

După aceea, luând apă sfințită, preotul stropește armele, zicând:

Binecuvântarea lui Dumnezeu, Celui slăvit în Sfânta Treime, a Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh, prin stropirea cu această apă sfințită, să se pogoare și să fie asupra armelor acestora, și asupra celor care le vor purta, spre păzirea și apărarea adevărului lui Hristos. Amin.

Și stropind și pe ostași, zice:

Îmbărbătați‑vă și să se întărească inimile voastre, ca să biruiți pe vrăjmașii voștri, având nădejde în Domnul, în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin.

Și, dându‑le să sărute cinstita cruce, face obișnuitul sfârșit al zilei.