Citat:
În prealabil postat de GMihai
Oh, dar în alte părți n-a fost banat. Pe forumul părintelui Pruteanu s-a făcut de râs într-un mod absolut gigantic, dar n-a fost banat. A emis una dintre "teologumenele" lui și atunci când un interlocutor, care este și preot, i-a arătat că este o erezie, știi cum s-a exprimat ? "Vai, dar numai prostioare spuneți, părinte !" Îți poți imagina urmarea. Pe mine și acuma mă bufnește râsul când îmi amintesc.
|
Mariane, preoții, nu pot spune involuntar erezii? Dacă este cine să ăi ajute, să îi sprijine, este greșit?
Acel preot, din câte am văzut, chiar a spus aberații, ca să nu le numesc erezii.
Calitatea de preot îți dă infailibilitate? Nici calitatea de Apostol, nu oferă nici infailibilitate, nici de mântuire, precum vedem la iuda iscarioteanul, dar mai ales un preot.
Nici cea de espicop, nu oferă nicio garanție, fiindcă și el poate cădea în erezie, și atunci, Sfinți Părinți spun că turma, lui este datoare cu Sfânta Neascultare.
Asta învață Biserica lui Hristos. Dacă nu știai, de azi știi. Te ajut cu drag, oricând ai nevoie.