Citat:
În prealabil postat de GMihai
Emiliane, cum să fie fapte de rușine, când în tomos sunt descrise drept fapte virtuoase. Tu nu știi să citești românește, nu vrei să vezi, sau vezi și încerci să îți bați joc de noi ?!!!
Pe de altă parte, ia citește aici, iehovistule:
[i]
Rânduiala binecuvântării ostașilor și a armelor la vreme de apărare a Patriei
|
Mariane, nu sunt eretic iehovist, sunt creștin, ortodox, singurii creștini ce mai există pe pământ.
În Biblie, Dumnezeu ne spune:
"Căci
lupta noastră nu este împotriva trupului și a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății, care sunt în văzduh." - Efeseni 6, 12.
Deci, vreau să cred că acei soldați, nu merg să ucidă alți soldați, să se ucidă oamenii între ei. Nu. Biblia, Sfinții Părinți nu îndeamnă la așa ceva.
Ci slujba se referă la cu totul altceva:
Orice creștin este soldat, ostaș al lui Hristos, deci oricărui creștin îi trebuie acea slujbă. Dar este ostaș împotriva duhurilor răutății. Lupta oricărui creștin, este pentru sufletul său, iar patria care trebuie apărată, este el însuși, nu o bucată de pământ, ci însuși trupul lui, care este "templu al Duhului Sfânt", și însăți sufletul lui, pentru care se luptă tot iadul, și toți demonii.
Ce război poartă creștinii? Războiul nevăzut. Ce arme au? Uite, ne spune Dumnezeu:
Efeseni 6, 13-19, spune:
13 Pentru aceea, luați
toate armele lui Dumnezeu, ca să puteți împotrivă în ziua cea rea, și, toate biruindu-le, să rămâneți în picioare.
14 Stați deci tari, având
mijlocul vostru încins cu adevărul și îmbrăcându-vă cu
platoșa dreptății,
15 Și încălțați picioarele voastre, gata fiind pentru Evanghelia păcii.
16 În toate luați
pavăza credinței, cu care veți putea să stingeți toate săgețile cele arzătoare ale vicleanului.
17 Luați și
coiful mântuirii și sabia Duhului, care este cuvântul lui Dumnezeu.
18 Faceți în toată vremea, în Duhul,
tot felul de rugăciuni și de cereri, și întru aceasta priveghind cu toată stăruința și rugăciunea pentru toți sfinții.
19
Rugați-vă și pentru mine, ca să mi se dea mie cuvânt, când voi deschide gura mea, să fac cunoscută cu îndrăzneală taina Evangheliei,
E limpede? Nici întrun caz să omoare alți oameni. Niciodată.
P.S.: Marian, la evenimentul cu omul care a vrut să te înșele de bani, nu îmi poți imputa mie așa ceva. Personal, nu mă abat de la Biblie și de la Sfinții Părinți. Mi-e efectiv imposibil. Nu vreau sub nicio circumstanță să te mint, să te înșel, nu vreau, fiindcă suntem învățați să iubim, să fim nevinovați precum pruncii, să ne mântuim.
Îmi pare rău pentru evenimentul tău, în lupta ta pentru supraviețuire, și trai decent, ca avocat, vezi și auzi multe, nu este valabil însă în domeniul teologiei, unde lupta pentru cele materiale, dispare, la cei care cu adevărat doresc să înțeleagă și să trăiască creștinismul. Materiale sunt banii, armata, armel, etc.
Teologia ca să o compar cu avocăția, are paralele. Ca să fi un bun teolog, e ca și cum ești un bun avocat: trebuie să știi cât mai bine Biblia, Sfinții Părinți, la fel cum un avocat, trebuie să știe cât mai bine codul penal, codul civil, și pe ce se mai axează. Cu cât știi mai multe și te raportezi la ele mai ușor și mai rapid, cu atât ești mai bun avocat. Cu cât cunoști mai bine Biblia și Sfinții Părinți, le trăieșt, leaplici, le vorbești, și ți le amintești mai repede, mai des, mai exact, mai limpede, spre slava lui Dumnezeu, în rugăciune, iubire, smerenie, virtuți, cu atât ești un mai bun teolog. Trebuie să fi cât mai bun, în ceea ce faci; eu L-am ales pe Dumnezeu în viața mea, tu ai ales calea cezarului.
Nu mă judeca pentru calea mea, cum nici eu nu te judec pentru calea ta. Nu vreau să te simți jignit, spunându-ți că, calea mea, sau a Teologie, este net mai luminată, mai bună, mai superioară decât calea ta. Este chiar cea mai bună cale a tuturor timpurilor.
Dar diferența între căile noastre, eu când te atac, vreau să te ajut, dovedind greșelile "dosarului", "bisericii" tale, ajutându-te. E oarecum firesc să te aperi, dar limita bunului simț, morala și etica, conștiința, te conduc la a vedea că "romano-catolicii" nu se pot mântui. Aici, Judecătorul, îți va arăta, că legile, (Biblia) arată limpede, și legile Lui, nu se schimbă niciodat, la fiecare 10 ani...
Mântuire îți doresc.