View Single Post
Vechi 22.04.2015, 22:48:39
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Judecata va fi cu totul altfel ,spune la Matei ,cap.25.
Eu ma feresc sa fac astfel de afirmatii ,te incarci cu pacatul judecarii aproapelui in mod inutil.
Cum am mai repetat, doar protestantii talcuiesc singuri Biblia. Noi cautam ce spun invatatura si sfintii, in niciun caz nu talcuim dupa capul lor. Pentru ca cel mai mare teolog este ingerul cazut care abia asteapta sa dea talcuiri cui nu stie sau nu vrea sa stie invatatura adevarata.
In primul rand, era ce spunea alt user, eu am scris care e invatatura Bisericii in alte mesaje.
In al doilea rand am mai dat talcuirea acestui pasaj, de exemplu ce spunea Par. Cleopa, ca sunt doar o parte din faptele morale, altele apar in alte pasaje. Acolo e vorba doar de milostenie, dar stim ca preotul nu spune doar de milostenie. In alte pasaje ni se spune ca inchinatorii la idoli nu se vor mantui, sau ca cei ce spun lucruri diferite de revelatie vor fi pedepsiti. Inchinarea la idoli e cel mai mare pacat, pentru ca este o inchinare la ingerii cazuti. La fel, erezia este pacat impotriva Duhului Sfant.
Sfantul Serafim de Sarov ne spune ca faptele bune facute fara Hristos sunt nefolositoare. E vorba de fapte de credinta. La fel spune si sf. Ignatie si toti sfintii. Manturiea inseamna restabilirea comuniunii cu Dumnezeu. Prin har de face aceasta. Ai aici scrisoarea sfantului, care a mai fost data: http://blog.pustniculdigital.info/articole/54/
Iata si o alta predica despre Judecata de la sf. Matei, 25: http://www.cuvantul-ortodox.ro/2012/...arei-judecati/
Citez: "Hristos nu a întrebat de credință; nu a întrebat de nădejde; nu a întrebat de post; nu a întrebat de rugăciune și de nimic altceva, decât numai de milostenie. Ce vrea să spună evanghelia de astăzi? Că de niciuna din acelea nu avem nevoie? Nicidecum!
Putea Hristos să desconsidere credința, despre care a spus, lăudând-o: “Dacă veți avea credință cât un grăunte de muștar, veți zice muntelui acestuia ridică-te și te aruncă în mare“! (Mc. 11, 23) Putea să ignore, apoi, cealaltă virtu*te cardinală — nădejdea — la fel de importantă pentru mântuirea noastră, când cu aceasta biruim necazurile și supărările de tot felul și aceasta rămâne unica noastră cale atunci când nu mai este de aflat cale? Putea Hristos să uite rugăciunea? Arma aceasta cu care biruim pe vrăjmașul diavol și prin care ne facem zilnic ascultate dorințele și problemele noastre? Putea să disprețuiască postul? Nu. Nu, dragii mei!"