Citat:
În prealabil postat de catalin2
Acel preot de pe teologia vad ca repeta ce spune si Par. Pruteanu. Contesta viata sf. Maria Egipteanca. Spune ca impartasirea rara e erezie, dar sinodul din timpul sf. Nicodim (pe sfantul Nicodim bazandu-si paritnele afirmatia) a spus ca nu e o greseala nici impartasirea rara, nici deasa.
|
Nu contesta nimic, minciunila.
Uite ce zice parintele:
"5. Autenticitatea vieții Sf. Mariei Egipteanca, în baza unor studii critice, este contestată de unul din cei mai învățați monahi din Sfântul Munte. Pr Macarie Simonopetritul, în Triodul Explicat.
Eu nu o contest, deși tind să-i dau crezare părintelui. Subiectul a mai fost reluat aici pe forum, unde eu chiar m-am împotrivit acestei noi descoperiri la acea vreme."
Afirmatia cu erezia a facut-o inainte sa spuna Botos-Igor-Emilian-Daniel ce intelege el prin "impartasanie rara" adica o data la 2 saptamani cel mult.
Asta da raritate
Probabil s-o fi gandit la unii care sustin ca trebuie maxim de 2-3 ori pe ani, ceea ce e putin probabil ca ar intra sub incidenta declaratiei ca "nici rar nu e rau".
Desi cine stie ce s-a spus atunci de fapt si ce a ajuns scris aici prin degetele tale..