Mai, si cu mintea mea nufoartestralucitalacapitolulcredinta tot nu vad rostul unei sinucideri si nu pot concepe asa ceva. Pe langa faptul ca lasi in urma ta oameni care isi vor pune o tona de intrebari si cae se vor simti vinovati chiar daca poate n-au avut nicio treaba cu decizia ta idioata, mai dai dovada si de o lasitate crunta; in loc sa lupti alegi "calea usoara" afara din joc, care mie mi se pare calea cea grea, pentru ca alegi sa nu mai fi si gata. Daca ai si un minim de credinta mai si sti clar ca iadul te asteapta fara sansa de scapare...
Si mie mi-au trecut prin cap idei idioate cand eram adolescenta, dar niciodata serios; adica, daca tot esti lasat pe Pamant, stai si lupta si trage pana la capat, ca nu ai fost lasat pe pamant chiar degeaba. Consider ca toti avem o menire pe Pamantul asta, fie ea cat de mica si nesemnificativa in aparenta, chiar daca avem impresia ca de fapt noi am ajus pe pamant degeaba... Ca am dreptate sau nu, nu stiu, dar raman la opinia mea legata de acest lucru.
Io n-as avea curajul si lasitatea (paradoxal, huh?) sa fac asa ceva si nici nu mi-au mai trecut prin cap asemenea ganduri de muuult. Dde ce sa fie actiunile mele cauzatoare de atata suferinta si zbucium, cand alte actiuni pot fi cauzatoare de bucurie si liniste?! De ce sa incerc sa opresc ceva ce are sanse egale de a avea un sfarsit rau si bun? Acele 50% sanse de sfarsit bun si frumos mie personal mi-a dat intotdeauna putere sa merg mai departe si sa lupt sa fie bine...
Si nu vad cum ar putea intelege Dumnezeu faptul ca tu ai aruncat darul care ti L-a dat: viata; esuam lamentabil in fiecare zi la cate ceva, rautate este si, sa nu fim ipocriti, nici noi nu suntem bunatatea intruchipata, important e sa ne mai dam o sansa, sa mergem mai departe si sa incercam sa fie mai bine, si mai bine, in fiecare zi.
Pana la un punct consider ca si accidentele sunt cu un rost; si zic pana la un punct, pentru ca daca cineva ii perde viata, deja nu ma vad niciun rost in accidentul respctiv; pana la un punct, consider ca tot ce se intampla, se intampla cu un scop, sa ne ajute pe noi (si pe altii) si realizam ceva, sa avem acel click care sa ne puna pe ganduri si sa schimbam ceva in viata noastra (in bine).
Sorry for the long post...
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
|