Florin, tocmai că Dumnezeu a specificat un cult sau neam: sfinții, despre care se vorbește în multe moduri, în multe versete, cum să ajungi sfânt, ce trebuie să faci, ce trebuie să nu faci, ca să "fi sfânt, precum Tatăl nostru Sfânt este", spune Biblia. Trebuie să fim neamul lui Dumnezeu, fiii luminii, fiii lui Dumnezeu, cum spune Biblia, cetățeni ai Împărăției Cerurilor. Altfel, nu ne mântuim, oricine-am fi.
Nu moralitatea și blândețea ne mântuiește, că vezi că câteodată mai trebuie să dai și câte-o palmă unuia ca Arie, precum Sfântul Nicolae la Sfântul Sinod, și tot nu se îndreaptă. Nu îi este deajuns cuvântul plin de Duhul Sfânt, nici palma de la Duhul Sfânt, fizică, rămâne tare în cerbicele nebuniei lui. Și Arie a murit întro toaletă publică din Constantinopol, ca să nu-și mai întărească ereziile.
Cine-i de vină, Sfântul Nicolae? Și dacă Sfântul Nicolae nu l-a iubit pe Arie, apăi chiar suntem ispitiți. Sunt unii oameni, tot mai mulți, care sunt sau devin fiii diavolului, ai satanei, spune Biblia, lucrătorii întunericului, semănătorii neghinei, deci și ai ereziei, la care trebuie să stăm de veghe, noi toți care am absolvit un curs măcar de teologie. Așa cred și mărturisesc, spre paza turmei lui Hristos, și ferirea ei de orice rău, atît cît îmi stă în putere.
În rest, de acord cu tine.
AlinB., am spus eu că vor veni vremuri, când lumea ne va considera pe noi, cei care vom fi rămași creștini, nebuni, ne vor cataloga la fel și fel de boli, de dereglări psihice, etc. Hristos ne-a spus că vom fi omorâți pentru numele Lui, oamenii crezând că fac un bine...
Probabil acele vremuri, încep pe net, cu afirmații precum ale tale, sigur cu pretenția de-a fi luate de bune și corecte, când ele sunt ale satanei, fiind departe de Hristos, care este
Calea, Adevărul și Viața.
Cu toții, luptați să cunoașteți ereziile, înțelegeți-le, observați-le și feriți-vă de erezii, ca să fi-ți vii în vecii vecilor.