View Single Post
Vechi 24.04.2015, 13:13:16
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Eu altceva am inteles de la sfinti parinti ,ca faptele credintei reprezinta untdelemnul din candele.
E adevarat ca o data implinite ele aduc harul in inima omului.
Dar la sfarsit Hristos vorbeste despre "Bolnav am fost si nu m-ai cercetat,infometat am fost si nu m-ai hranit ,etc"
Eu cred ca nu prea e de folos sa stim care se vor mantui si care nu.
Da, anita, ai înțeles minunat, dar parțial, nu întreg.

În candele, sunt cele 3 ingrediente fără de care nici un om de pe pământ nu dobândește Împărăția Cerurilor: dreapta credință creștină fără erezie, faptele bune ale credinței, și harul Duhului Sfânt, trimis de la Tatăl, de Fiul, ca să ne ducă la Tatăl.

Faptele acelea ale oamenilor, nu sunt spre mântuire dacă nu au credința care să aducă harul. Viața morală a unui ateu, care dă de mâncare la săraci, nu îl mântuiește.
Întocmai că știm pre bine cine se mântuiește și cine nu. În Biblie ne este prezentată clar, calea spre mântuire, o știm, o cunoaștem, dacă vrem o trăim sau nu. Acele 3 ingrediente, le explică Sfinții Părinți. Acelea sunt calea spre mântuire. Sunt greu de împlinit, dar nu imposibil.

Să continui să citești din Sfinții Părinți și să asculți de duhovnic, care te îndrumă la citit și la mântuire.

Cere binecuvântare și citește. Și nu te teme de nimeni și nimic, decât de Dumnezeu.
Demonii vor căuta prima dată să te seducă, apoi să te înspăimânte, să nu-i crezi.

Hristos a înviat.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 24.04.2015 at 13:23:51.