Subiect: AVORTUL!
View Single Post
Vechi 03.10.2006, 14:29:31
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Nu stiu ce sa zic,sunt preoti care au 10 copii,si sunt preoti care au 2 copii,cel din urma oare se nevoieste cu abstinenta?Nu stiu!,Doamne fereste,nu spun ca apeleaza la metoda extrema,avortul,dar la metode contaceptive,Da!Biserica contesta folosirea oricarei metode contraceptive,ca fiind admisa de canoane,favorizand doar abstinenta,dar cred ca ar fi un haos total daca fiecare familie ar avea cate 10-14 copii,cum au unele familii f.credincioase.Si-atunci care-ar fi solutia,pana la urma ea este individuala.Sunt categoric imptriva avortului,si sper sa ma fereasca Dumnezeu de asa ceva,dar nici nu pot sa ma pun in locul celor care au apelat la aceasta metoda,pentru ca eu nu mai vreau copii,si sincer pentru mine ar fi o dilema daca s-ar intampla sa raman insarcinata.Este foarte greu sa iei o decizie sa cresti inca un copil in zilele noastre de rahat,dar este la fel de greu sa faci un pacat atat de mare,ca sa nu mai vorbim de consecintele medicale pe care acesta le poate avea.Si totusi,biserica a devenit mai intelegatoare in ceea ce priveste contraceptia,uneori aceasta este indicata si din motive medicale(ex:dupa doua cezariane,etc).Sincer,daca vrei sa devii martir umple casa cu vre-o zece copii!Cunosc o familie in care sunt 16 copii........dintre care 9 incadrati prin diferite manastiri....FERICIT DE MAMA LOR! Cred ca cea mai accesibila metoda,pentru linistea sufleteasca,ramane tinerea calendarului menstrual...dar nu e sigura,intotdeauna.Oricum,sfatul meu este,TINETI-VA DEPARTE DE AVORT!,dauneaza sufletului si trupului.Am citit ceva despre sarcina extrauterina,dupa parerea mea,nu incape indoiala ca trebuie rezolvata aceasta problema medical,si nici decum sa astepti sa mori ca te duci in rai....sa fim seriosi!
Reply With Quote