View Single Post
Vechi 27.04.2015, 19:53:35
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75
Orb...din nastere.
[IMG]file:///C:%5CUsers%5Crompost%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cms ohtml1%5C01%5Cclip_image001.gif[/IMG] Sau Dumnezeu pedepseste anticipat...pt ca este atotcunoscator.
Te pedepsesc pentru ce nu ai facut inca, pt. ca oricum stiu ca vrei gresi. (unde este liberul arbitru?)
Totusi, poate fi o noua linie de gandire, de intelegere a justitiei divine.

În prealabil postat de Dalian
E o nouă linie de gandire.
Budisto-crestina.
Straina de credinta lui Hristos s™i a sfintilor apostoli.

Hristos a raspuns explicit la intrebare: "€žNu!"€ť.

Eu ma intreb cum e posibil ca Dumnezeu sa raspunda in mod explicit NU iar budisto-crestinii sa continue sa creada in reincarnare sau sa presupuna mai departe ca Dumnezeu pedepseste anticipat.

Te pedepsesc pentru ce nu ai facut inca, pt. ca oricum stiu ca vrei gresi. (unde este liberul arbitru?)
Totusi, poate fi o noua linie de gandire, de intelegere a justitiei divine.

Nu s-a inteles aluzia la absurd pe care am facut-o. Am fost prea laconic, mea culpa.

Am vrut sa evidentiez ca este singura posibilitate logica (evident absurda) prin care apostolii pot intreba daca orbul este orb din nastere pentru pacatele sale – atunci cand excludem ca acestia ar putea concepe posibilitatea reincarnarii (si asezarea rationala a judecatii pe o axa temporala pacat -pedeapsa). Cu exemplificarea justitiei aberante din fimul “Minority Report” pentru iubitorii genului SciFi.