27.04.2015, 19:53:35
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75
Orb...din nastere.
[IMG]file:///C:%5CUsers%5Crompost%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cms ohtml1%5C01%5Cclip_image001.gif[/IMG] Sau Dumnezeu pedepseste anticipat...pt ca este atotcunoscator.
Te pedepsesc pentru ce nu ai facut inca, pt. ca oricum stiu ca vrei gresi. (unde este liberul arbitru?)
Totusi, poate fi o noua linie de gandire, de intelegere a justitiei divine.
În prealabil postat de Dalian
E o nouă linie de gandire.
Budisto-crestina.
Straina de credinta lui Hristos s™i a sfintilor apostoli.
Hristos a raspuns explicit la intrebare: "€žNu!"€ť.
Eu ma intreb cum e posibil ca Dumnezeu sa raspunda in mod explicit NU iar budisto-crestinii sa continue sa creada in reincarnare sau sa presupuna mai departe ca Dumnezeu pedepseste anticipat.
|
Te pedepsesc pentru ce nu ai facut inca, pt. ca oricum stiu ca vrei gresi. (unde este liberul arbitru?)
Totusi, poate fi o noua linie de gandire, de intelegere a justitiei divine.
Nu s-a inteles aluzia la absurd pe care am facut-o. Am fost prea laconic, mea culpa.
Am vrut sa evidentiez ca este singura posibilitate logica (evident absurda) prin care apostolii pot intreba daca orbul este orb din nastere pentru pacatele sale – atunci cand excludem ca acestia ar putea concepe posibilitatea reincarnarii (si asezarea rationala a judecatii pe o axa temporala pacat -pedeapsa). Cu exemplificarea justitiei aberante din fimul “Minority Report” pentru iubitorii genului SciFi.