Am vazut mai demult un dascal care povestea ca odata, umbland prin sat s-a intalnit cu un cioban pe ulita. Fiind sub influenta alcoolului , ciobanul l-a lovit cu o piatra in cap (sau l-a lovit cu un ciomag , nu mai tin minte exact). Dascalul a trebuit sa se opereze pe creier si sa urmeze un tratament foarte costisitor... in plus dascalul avea si copii. Insa , spre mirarea tuturor, dascalul l-a iertat pe cioban si nu a depus plangere penala impotriva aceluia; ba mai mult , nu i-a cerut sa ii plateasca tratamentul medical.
Uneori ma gandesc : oare daca eram in locul lui l-as fi iertat ? Oare eu, dupa o operatie pe creier (posibil si o coma) oare as mai fi avut puterea de a il ierta pe acel individ ? Eu nu stiu ce sa-mi raspund la intrebare. Dar daca NU l-ar fi iertat, ce s-ar fi intamplat ?! Simplu : si-ar fi trait tot restul vietii in dusmanie, gandindu-se zilnic cu ura la cel care i-a facut rau.
Astfel, eu il consider pe acel dascal ca fiind un adevarat crestin care urmeaza invataturile Evangheliei , si care cu siguranta va fi iertat la randul lui de Domnul la Judecata de Apoi !
PS: Fericitul Augustin spunea : "Daca cineva iti face rau , iarta-l ! Caci daca nu il vei ierta , veti fi doi oameni rai !"
Last edited by bluester; 27.04.2015 at 21:21:16.
|