Iată că minunile dumnezeiești nu încetează nici în zilele noastre, când păcatul s-a înmulțit în lume…Deși nu suntem vrednici de asemenea minuni Dumnezeu își arată ca de fiecare dată dragostea pentru zidirea sa de mare preț, omul. Numai ochi să avem pentru a vedea cât de Multmilostiv este Domnul și să Îi mulțumim pentru toate binefacerile și minunile pe care le lucrează cu noi chiar dacă de cele mai multe ori nu le merităm!
Însuși Mântuitorul Iisus Hristos ne spune:„Eu sunt Calea, Adevărul și Viața !” (Ioan 6:35) și tot El întărește cele de mai sus spunând: „Fără Mine, nu puteți face nimic !” (Ioan 15,5)
În continuare urmează minunea povestită de Monahul Pimen Vlad:
Într-o zi, așteptam trenul în gară. După câteva minute văd că se apropie de mine o femeie, și după ce a luat binecuvântare, m-a întrebat de la ce mănăstire sunt. Apoi, după ce am vorbit puțin, mi-a povestit cum s-a întors ea la Dumnezeu. În timp ce lacrimile au început să-i curgă, mi-a zis:
„Părinte, eu am fost atee și membră de partid. Lucram la un birou și nu voiam să aud de Dumnezeu. Îmi plăcea să-mi trăiesc viața. După o perioadă de timp, m-am îmbolnăvit și am ajuns într-o stare critică. Aveam un fel de paralizie psihică și nu mai puteam face nimic. Trebuia să fiu îngrijită ca un copil. Această stare m-a dus la deznădejde. Într-una din zile n-am mai rezistat și m-am hotărât să mă sinucid. Mi-am ridicat ochii minții spre cer și am zis: «Doamne, dacă într-adevăr exiști, Tu poți să mă scapi, altfel îmi voi curma viața, așezându-mă pe linia ferată și așteptând primul tren. Așa nu mai vreau să trăiesc!».
S-a întâmplat ca acest tren să fie acceleratul Iași-Timișoara.
Zicând aceste cuvinte, m-am dus la o distanță oarecare de gară, ca să nu fiu văzută de nimeni și m-am așezat pe linia ferată, întinsă pe șine, cu fața în sus. După câteva clipe, a venit acceleratul cu toată viteza, și când s-a apropiat de mine, l-am văzut că s-a ridicat la jumătate de metru deasupra mea și a trecut tot trenul prin aer. După ce a trecut, mi-am dat seama de minunea care s-a petrecut cu mine și m-am cutremurat. Am rămas vie și nevătămată. Am început să plâng în hohote, și, sculându-mă, m-am dus acasă. De atunci, m-am făcut sănătoasă și m-am apropiat de Dumnezeu”.